JOKIĆU OTVOREN PUT DO TREĆE MVP TITULE! Embid ISPAO iz trke, Kamerunac mora na OPERACIJU, za njega je sezona najverovatnije GOTOVA
Foto: Thearon W. Henderson / AFP / Profimedia

NBA

JOKIĆU OTVOREN PUT DO TREĆE MVP TITULE! Embid ISPAO iz trke, Kamerunac mora na OPERACIJU, za njega je sezona najverovatnije GOTOVA

Košarka -

Nikoli Jokiću se smeši novo MVP priznanje...

Glavni konkurent srpskog igrača u borbi za prestižno priznanje, Kamerunac Džoel Embid, ispao je iz trke za MVP nagradu zbog povrede levog kolena.

Dobro upućeni novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski otkriva da Embid mora na operaciju meniskusa levog kolena i da ga čeka duža pauza.

Embid je već propustio 13 utakmica ove sezone, a po novom pravilu NBA lige, igrači moraju da odigraju minimum 65 mečeva u regularnom delu sezone kako bi bili u konkurenciji za prestižno MVP priznanje. To znači da može da propusti još samo pet mečeva do kraja sezone ukoliko želi da ostane u konkurenciji za MVP priznanje i bude izabran u idealnu petorku ligi. Jasno je da će pauza biti znatno duža i da je praktično ispao iz trke.

Podsetimo, centar Filadelfije doživeo je povredu nakon jednog duela sa Džonatanom Kumingom na utakmici protiv Golden Stejta. U borbi za loptu Kuminga se bacio na koleno Embidu, koji je nakon toga morao u svlačionicu. Valjao se od bolova po terenu Embid, bilo je odmah jasno da se radi o ozbiljnijoj povredi.

Embid je trenutno vodeći strelac NBA lige sa 35,3 poena po utakmici. Ove sezone u proseku beleži i 11,3 skoka, i 5,7 asistencija po meču. Njegovi Siksersi su trenutno na petom mestu Istočne konferencije sa skorom 30-18.

Nakon ispadanja Embida iz trke, glavni favorit za laskavo priznanje je srpski košarkaš Nikola Jokić, kome je prošle sezone nepravedno oduzeta MVP nagrada.

Kurir sport/J.M.

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track