NBA KOŠARKAŠ PROLAZI KROZ PAKAO! U 31. godini saznao da kao i njegovi sinovi ima AUTIZAM: MOLI ZA POMOĆ, ali mu svi OKREĆU LEĐA!
Foto: Sean M. Haffey / Getty images / Profimedia

teški dani

NBA KOŠARKAŠ PROLAZI KROZ PAKAO! U 31. godini saznao da kao i njegovi sinovi ima AUTIZAM: MOLI ZA POMOĆ, ali mu svi OKREĆU LEĐA!

Košarka -

Američki košarkaš Toni Snel (32) molio je NBA klubove da mu daju ugovor zbog toga što se nalazi u veoma teškoj porodičnoj sitauciji, međutim svi su se "pravili ludi" i ignorisali ga. Snel nije tražio ugovor zato što izvoljeva, nego zato što ima preku potrebu za to - potrebno mu je da odigra još jednu sezonu što bi mu, prema pravilima NBA lige, automatski garantovalo kompletno zdravstveno osiguranje do kraja života koje mu je u ovom trneutku neophodno zbog sinova.

Snelova dva sina, koja imaju tek dve i tri godine, imaju jedan oblik autizma i troškovi lečenja su ogromni, pa se košarkaš nadao da će se bar jedan od NBA klubova odazvati njegovom pozivu i staviti ga na platni spisak što bi mu omogućilo da "mirno spava". Za sada niko se nije odazvao Snelovom pozivu, a pitanje je i da li će.

Toni Snel
foto: Steph Chambers / Getty images / Profimedia

Navodno, mnogi NBA klubovi ga potpisali na desetodnevni ugovor da je to dovoljno, ali ne žele da se "vežu" na godinu dana za košarkaša koji trenutno igra u razvojonoj ligi za Mejn Seltikse i ne pruža blistave partije. Pamtimo da je u karijeri nosio dresove Čikaga, Milvokija, Detroita, Atlante, Portlanda i naposletku Nju Orleansa, ali niko od njih - kao ni od ostala 24 kluba u NBA - za sada ne planira da mu pomogne.

U međuvremenu je glas digao legendarni Čarls Barkli i rekao da je sramota NBA lige što su ostavili Tonija Snela na cedilu, posebno kada se zna da je i njemu samom tek u 31. godini dijagnostikovan oblik autizma koji imaju i njegova deca. "Tada je konačno sve dobilo smisao", rekao je posle toga Snel.

Videćemo da li će makar NBA liga napraviti izuzetak u slučaju Tonija Snela i pokriti mu zdravstveno osiguranje koje bi pomoglo da njegova deca imaju bezbrižniji život, ako već neće niko od klubova da mu izađe u susret.

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track