BOLJE DA NE GOVORIM ZAŠTO NEKO NE DOLAZI U REPREZENTACIJU! Danilović: Pitaš ga - "Kako si?", a on kaže - "Reći će ti moj menadžer"
Foto: Printscreen

bez dlake na jeziku

BOLJE DA NE GOVORIM ZAŠTO NEKO NE DOLAZI U REPREZENTACIJU! Danilović: Pitaš ga - "Kako si?", a on kaže - "Reći će ti moj menadžer"

Košarka -

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije i naš proslavljeni reprezentativac, Predrag Saša Danilović, u popularnoj emisiji "(Ne)uspeh šampiona" na "TV Arena sport" govorio je o brojnim zanimljivostima iz svoje karijere, Partizanu, ali i trenutnom stanju u košarci generalno.

Predsednik KSS dotakao i negativne pojave koju igrači u poslednje vreme sve više uzela maha u našoj košarci, a to je odbijanje reprezentacije.

Pred Mundobasket 2023. godine glavna selektor Srbije Svetislav Pešić susreo se sa brojnim otkazima reprezentativaca. Nedeljama se pisalo o tome ko je i zašto odbio da igra za reprezentaciju, a najveću pažnju izazvala je odluka najboljeg spskog igrača Nikole Jokića da preskoči Mundobasket.

O ovoj temi govorio je i prvi čovek KSS-a Predrag Danilović.

"Srbija je košarkaška nacija, a jedan vrlo zanimljiv podatak jeste da kada košarkaška reprezentacija osvoji nešto, najveći broj klinaca počne da trenira košarku. To šta ja mislim zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja, bolje je da ne govorim. Vremena su se promenila. Igrači ne razmišljaju svojim glavama, nego kada ih pitaš 'Kako si?', on kaže: 'Reći će ti moj menadžer kako sam.'", kaže Danilović i dodaje:

"Ne kapiraju da menadžeri rade za njih, a ne oni za menadžere. Najpozitivniji primer u odnosu prema reprezentaciji za mene je Luka Dončić, a pre njega Dirk Novicki koji je do poslednjeg dana igrao za nemačku reprezentaciju", poručio je legendarni košarkaš.

Kurir sport/J.M.

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track