KOŠARKAŠ REALA POTPISAO ZA CRVENU ZVEZDU: Veliko pojačanje stiglo na Kališ! Ali, ne sme biti euforije!
Foto: www.kkcrvenazvezda.rs

stigla "četvorka"

KOŠARKAŠ REALA POTPISAO ZA CRVENU ZVEZDU: Veliko pojačanje stiglo na Kališ! Ali, ne sme biti euforije!

Košarka -

Američki krilni centar Trej Tompkins novi je član Crvene zvezde Meridianbet. objavio je klub na svojim zvaničnim internet stranicama.

Trej Tompkins
foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Bivši osvajač Evrolige potpisao je u sredu kratkoročni ugovor na mesec dana sa opcijom produženja. Razlog za ovakav potez jeste duža pauza uzrokovana povredom Amerikanca.

Trej Tompkins ima 33 godine (rođen je 29.05.1990.godine), a visok je 208 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Sezonu 2022/2023. proveo je kao igrač Zenita iz Sankt Peterburga.

Pre igranja u Rusiji, (gde se u finišu sezone povredio, a u međuvremenu i potpuno oporavio), Tompkins je sa velikim uspehom igrao za Real Madrid od 2015. do 2022. godine. Sa Realom je upravo u Beogradu 2018. godine osvojio Evroligu, a uz to i četiri titule prvaka Španije, tri kupa Kralja i Interkontinentalni kup.

Tompkins je studirao na univerzitetu Džordžija, a profesionalac je od 2011. godine. Dve godine proveo je kao igrač Los Anđeles Klipersa, nakon toga imao je odličnu sezonu za ekipu Nižnjeg Novgoroda.

Dolaskom u Crvenu zvezdu donosi ogromno iskustvo i kvalitet na poziciji „četiri“ koja je deficitarna.

Kurir sport

00:10

Redovi za ulazak na utakmicu Crvena Zvezda- Real, 2 sata pre utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track