SRBIJA IGRA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Lavice protiv Brazila jure VIZU za Pariz!
Foto: FIBA

kvalifikacije za oi

SRBIJA IGRA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Lavice protiv Brazila jure VIZU za Pariz!

Košarka -

Košarkašice Srbije u noći između subote i nedelje tačno u ponoć igraju protiv domaćeg Brazila utakmicu drugog kola kvalifikacionog olimpijskog turnira.

Svoja očekivanja pred meč iznela je kapiten Tina Krajišnik

"Pred nama je veoma važna utakmica. Brazil je pokazao izuzetan kvalitet i pristup na jučerašnjem meču. Svesne smo da igramo protiv ekipe domaćina koja ima ogromnu podršku sa tribina. Zbog toga je važno da ne dozvolimo sebi oscilacije i loše periode, jer će svaki minut utakmice biti presudan. Verujem da ćemo kao tim izaći na teren i pre svega dobrom, timskom odbranom, a zatim pametnijim odlukama u napadu, nametnuti ritam i imati kontrolu tokom cele utakmice", rekla je kapiten Tina Krajišnik.

Srbija je meč prvog kola izgubila od Nemačke sa 73:66, dok je Brazil doživeo poraz od Australije 60:55. Pobednik ovog duela napraviće krupan korak ka Igrama u Parizu.

"Očekujem da će ovo biti veliki izazov. Ovo je duel dve poražene ekipe iz prvog kola i obe se bore da se nađu na Olimpijskim igrama u Parizu. Videle smo kako su igrale, sa velikom podrškom brazilske publike, pa znamo da će utakmica biti veoma teška. Mi ćemo ući spremne i očekujem dobru igru koja treba da nam donese očekivan rezultat", istakla je Ivon Anderson.

U drugoj utakmici programa od 21.00 sat igraće dva tima koja su dobila duele prvog kola – Australija i Nemačka.

Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track