NEZAPAMĆENA PLJAČKA! Sramne sudije nas OSAKATILE: Srpkinje BRUTALNO TUKLI, a oni se pravili LUDI! Snimci govore više od 1000 reči!
Foto: Printscreen

BRUKA I SRAMOTA

NEZAPAMĆENA PLJAČKA! Sramne sudije nas OSAKATILE: Srpkinje BRUTALNO TUKLI, a oni se pravili LUDI! Snimci govore više od 1000 reči!

Košarka -

Gurali su domaćina i rukama i nogama, al nije pomoglo...

Lavice jače od sudija, nepravdi, navijača, umora i snažnih Brazilki!

Najbolje košarkašice Srbije na herojski način izvojevale izuzetno važnu pobedu protiv domaćina kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, selekcije Brazila 72:65.

U paklenoj atmosferi dvorane Giljerme Paraense naše hrabre devojke uprkos brojnim opstrukcijama tokom meča uspele su da zabeleže trijumf i utišaju brazilsku publiku.

Sudijska trojka u sastavu Batista - Bartel - Gedvilas, svojski se trudila da zagorča život Srpkinjama. Gurali su Brazilke "i rukama i nogama", posebno u poslednjoj deonici kada se rezultat lomio, ali nisu uspeli da slome populrane "lavice".

Nekoliko sramnih odluka arbitara obeležilo je poslednju deonicu.

Početkom poslednje četvrtine, pri rezultatu 57:56 u korist Brazila, Ivon Anderson je krenula na prodor, rivalka je našu reprezentativku udarila po ruci, ali sudije to nisu želele da vide... Smatrali su da je Ivon izgubila loptu i dodelili su napad domaćinu.

Bila je to samo jedna u nizu grešaka na štetu Srbije.

Snimak nesportskog faula Erike De Souze, koji je takođe promakao arbitrima, zaprepastio je ljubitelje košarke koji su pratili prenos ovog meča. Brazilka je namerno nokautirala našu Jovanu Nogić, ali sudije nisu videle ništa sporno u ovoj situaciji. Nakon toga pala je kontra u kojoj je Brazil postigao koš.

I pored skandaloznog suđenja naše devojke su na kraju slavile rezultatom 72:65. Srbiji je za za siguran odlazak na OI bio potreban trijumf od najmanje osam poena prednosti, Ivana Raca je imala dva penala na manje od dve sekunde pre kraja, ali je pogodila samo jedno za nedovoljnih plus 7. Međutim, verovatno danas ne bi žalili za ovom propuštenom prilikom da su arbitri pošteno radili svoj posao, jer bi pobeda Srbije sigurno bila ubedljivija.

Naša reprezentacija večeras od 21 čas igra protiv Australije poslednji meč kvalifikacionog turnira u Belemu. Evo šta je potrebno našim devojkama da bi overile vizu za Pariz.

Kurir sport/J.M.

00:20

Košarkašice Srbije oplele kolce sa navijačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track