BRUTALAN OKRŠAJ JOKIĆA I JANISA! Moćni Grk dominirao i osvetio se Somborcu za strašan tripl-dabl! Srbina "IZDALI" saigrači
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

BRUTALAN OKRŠAJ JOKIĆA I JANISA! Moćni Grk dominirao i osvetio se Somborcu za strašan tripl-dabl! Srbina "IZDALI" saigrači

Košarka -

Košarkaši Denvera doživeli su drugi uzastopni poraz pošto su u gostima izgubili od Milvokija rezultatom 112:95.

Išli su Baksi i do 28 poena prednosti, pa rezultat na kraju čak i ne izgleda toliko loše.

Janis Adetokumbo je odigrao fantastičan meč, postigao je 36 poena uz 18 skokoa i pet asistencija.

Iz igre je pogodio 14 od 19 šuteva, a iskoristio je brzinu i eksplozivnost da u nekoliko situacija direknto napadne Nikolu Jokića.

Srbin je igrao pod velikim pritiskom pošto nije dobio gotovo nikakvu podršku saigrača, pogotovo u prvom poluvremenu.

Nakon 24 minuta Milvoki je imao prednost rezultatom 60:44, a Jokić je postigao 23 poena (10 od 18 iz igre)za Nagetse, preostali starteri samo sedam poena (dva od 18 iz igre), a košarkaši koji su sa klupe ušli u igru dodali su 14 poena (pet od 11 iz igre).

Meč je srpski centar završio sa 29 poena, 12 skokova i osam asistencija, a u drugom poluvremenu nije ni mogao da računa na dvojicu važnih startera, pošto su Džamal Marej i Kentavijus Kaldvel-Poup doživeli povrede.

Eron Gordon je dodao 14, a Majkl Porter Junior 11 poena, dok je u pobedničkom sastavu Demijan Lilard završio utakmicu sa 18 poena.

U ovom okršaju dvojice košarkaša koji se nalaze u trci za MVP nagradu, Adetokumbo je uzvratio Jokiću za utakmicu odigranu 30. januara, kada je Denver pobedio, a Somborac upisao tripl-dabl učinak.

Ekipa iz Kolorada sada ima učinak od 36 pobeda i 18 poraza i četvrta je na tabeli Zapadne konferencije uz samo pobedu manje od prvoplasirane Minesote. Milvoki je treći u Istočnoj konferenciji sa 35 trijumfa i 15 izgubljenih utakmica.

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track