VELIKI SKANDAL POTRESA NBA: Zahtevaju da se ponovi meč zbog KARDINALNE GREŠKE! Sudija sve PRIZNAO! (VIDEO)
Foto: Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

bura

VELIKI SKANDAL POTRESA NBA: Zahtevaju da se ponovi meč zbog KARDINALNE GREŠKE! Sudija sve PRIZNAO! (VIDEO)

Košarka -

Ekipa Njujork Niksa odlučila je da uloži protest zbog kardinalne greške sudija koja je direktno uticala na ishod meča sa Hjustonom.

Hjuston je savladao Nikse rezultatom 105:103 nakon kontroverzne odluke sudija u poslednjoj sekundi meča.

Pri rezultatu 103:103 Roketsi su imali napad za pobedu. Lopta je završila kod Arona Holideja koji je u zadnjoj sekundi uputio težak šut sa desetak metara udaljenosti i promašio. Međutim, sudija je svirao faul i dodelio Hjustonu tri slobodna bacanja. Holidej je ubacio dva i doneo pobedu svom timu.

Igrači Nikasa bili su u potpunom šoku, jer Džejlen Branson nije ni dodirnuo Holideja prilikom šuta, međutim, protesti nisu urodili plodom.

Sat vremena nakon utakmice sudija Ed Maloj se oglasio i javno priznao da su arbitri doneli pogrešnu odluku, pa su Niksi odlučili da upute zvaničnu žalbu rukovodstvu NBA lige. Nadaju se da će NBA liga ispraviti grešku i da će se odigrati produžetak od pet minuta.

Zanimljivo, poslednji protest bio je prihvaćen 2007. godine, kada je legendarnom Šekilu 0'Nilu na utakmici između Majamija i Atlante greškom upisano šest faulova umesto pet, pa je ranije morao da napusti igru. Tada je ponovo odigrano 51.9 sekundi utakmice, međutim, ponovo bez O'Nila koji je u međuvremenu trejdovan u Finiks.

Niksi igraju odlično ove sezone, trenutno su četvrti na Istoku sa skorom 33-21.

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track