NERVOZNI JOKIĆ ODIGRAO JEDNU OD NAJGORIH PARTIJA U SEZONI: Srbin se propisno ispromašivao! Rivali ga tukli, a sudije IZLUĐIVALE...
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba

NERVOZNI JOKIĆ ODIGRAO JEDNU OD NAJGORIH PARTIJA U SEZONI: Srbin se propisno ispromašivao! Rivali ga tukli, a sudije IZLUĐIVALE...

Košarka -

Srpski košarkaš Nikola Jokić prethodne noći odigrao je jednu od najslabijih partija ove sezone.

Veče za zaborav! Aktuelni šampion Denver poražen je na svom terenu od Sakramento Kingsa rezultatom 102:98. Bio je to treći vezan neuspeh ekipe iz Kolorada.

Denver je odlično otvorio utakmicu, tokom druge deonici u dva navrata imao je i 15 poena prednosti, međutim, Sakramento se nije predavao. Gosti su sredinom treće deonice ubacili u brzinu napravili prekoret i nakon dramatične završnice stigli do trijumfa.

Najbolji igrač Denvera, od kog smo navikli da zatrpava koševe rivala i retko promašuje, na ovoj utakmici imao je jedno od najlošijih šuterskih izdanja.

Nikola se prospisno ispromašivao, ubacio je samo 6 od 17 šuteva iz igre (35 odsto), a za tri poena šutirao je 0/6. Meč je završio sa 15 poena, pet skokova i osam asistencija.

Još jednom smo mogli da se uverimo da dvostruki osvajač MVP priznanja i aktuelni šampion i najbolji igrač NBA lige nema tretman koji za služuje.

Protivnici su i na ovom meču na sve moguće načine pokušavali da ga zaustave. Grebali su ga, štipali, mučki udarali, a sudije su sve to tolerisale.

Jokić je bio vidno nervozan na ovom meču jer arbitri nisu dosudili veliki broj evidentnih faulova nad njim. U trećoj deonici je izgubio živce i žestoko se pobunio, pa je zaradio i tehničku grešku zbog protesta.

Najzaslužniji za trijumf Kingsa bio je DeAron Foks sa 30 postignutih poena, dok su Sabonis i Barns ubacili po 20 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Gordon sa 25 poena i 15 skokova.

Kurir sport/J.M.

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track