"OVAJ TEREN NIJE MESTO ZA VREĐANJE BILO KOGA" Obradović se obratio navijačima pred finale - ima MOĆNU PORUKU za Grobare! VIDEO
Foto: Petar Aleksić

konferencija

"OVAJ TEREN NIJE MESTO ZA VREĐANJE BILO KOGA" Obradović se obratio navijačima pred finale - ima MOĆNU PORUKU za Grobare! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Partizana ostvarili su plasman u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras posle velike borbe pobedili Vojvodinu rezultatom 80:67.

Nema sumnje da je Parni valjak danas kao apsolutni favorit ušao u meč, mnogi su Lale otpisali u startu, ali ovakav otpor Vojvodine niko nije očekivao.

Hrabri Novosađani suprostavili su se Partizanu, ali snage za veće čudo nisu imali.

Nakon meča, utiske je sumirao trener beogradskog tima, Željko Obradović:

- Upozorio sam igrače da igramo protiv iskusne ekipe. Iskoristio bih priliku da čestitam Vojvodini na svemu do sad što su uradili. Isakov radi izuzetan posao. Igraju veoma agresivno i pametno. Sa druge strane, uspeli smo da dobijemo sve cetiri četvrtine. Konstantnost je važna. Čestitam mojim igračima. Znali smo da ce biti čvrsta i teška utakmica - rekao je Obradović po završetku meča.

Kazao je trener crno-belih da u finalu Kupa Radivoja Koraća neće igrati Alen Smailagić.

- Alen je imao problema i temperaturu. Ne postoji šansa da sutra zaigra!

Žoc
foto: Starsport©

Košarkaši Partizana u finalu će se sastati sa Crvenom zvezdom!

- U ovom trenutku po dve pobede, sutra veliko finale. Ono što je moja želja je da maksimalno rasteretim ekipu. Da motivacija bude na najvišem nivou, ali da se kontrolišu emocije. Košarka treba da bude bitna, a sve ostalo ne treba igrači da misle o tome. Imamo još dva takmičenja u kojima učestvujemo. Zna se gde smo i šta smo, šta treba da uradimo kako bi nastavili da igramo sa istim ambicijama i šta možemo da uradimo.

Žoc ima apel za navijače Partizana:

- Nekoliko stvari sam istakao, da se savlada ferplej i da se priča o košarci. Sutra je finale između dva velika tima, nadam se će sve proći fer i sportski. Apelujem navijačima Partizanima da se adekvatno ponašaju. Ovaj teren nije mesto za vređanje bilo koga. Mi smo sportski prijatelji. Rivali, ali sportski prijatelji. Na tome treba da ostane. Neka bolji pobedi. Sećam se prve godine na Kupu u Nišu kada su i navijači Crvene zvezde i Partizana zajedno pevali Marš na Drinu. Treba da shvatimo u ovoj lepoj zemlji i da je poštujemo. Da se sve završi na dostojanstven način i da takva slika obiđe Evropu.

01:30

Obradović posle plasmana u finale Kupa

Kurir sport

Bonus video:

02:20

Željko Obradović na koncertu Smaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track