NI MNOGI ZVEZDAŠI GA NE PAMTE U CRVENO-BELOM! Nije se snašao u Beogradu, NESVAKIDAŠNJIM PUTEM stigao do milionskog ugovora u NBA!
Foto: Starsport

PROBIO SE

NI MNOGI ZVEZDAŠI GA NE PAMTE U CRVENO-BELOM! Nije se snašao u Beogradu, NESVAKIDAŠNJIM PUTEM stigao do milionskog ugovora u NBA!

Košarka -

Australijski reprezentativac Duop Rit (27, 206 cm) stigao je letos na "mala vrata" u NBA ligu nakon dobrih igara u letnjoj ligi, a samo nekoliko meseci kasnije Portland je odlučio da mu uruči milionski ugovor.

Rit više neće biti igrač na "dvosmernom" ugovoru, nego potpisuje standardni ugovor na tri godine, objavio je poznati novinar Adrijan Vojnarovski.

Za sada nema informacija o kojoj sumi se tačno radi, ali nema sumnje da će Rit zaraditi najveći novac u karijeri do sada i što je najvažnije, dobiće novu šansu da to i dodatno "popravi" nakon svoje "ruki" godine u NBA.

To je apsolutno zaslužio igrajući više nego važnu ulogu u rotaciji Portlanda, a ne samo da je ostavio dobar utisak na parketu, nego i u svlačinionici gde se odlično slaže sa mladim igračima poput Skuta Hendersona.

Duop Rit je ove sezone prosečno beležio 8,9 poena uz još 3,8 skokova i 1,1 asistenciju, a mediji u Americi podsećaju koliko je dug put "prevalio" kako bi došao do ugovora u NBA ligi.

Košarkaš iz Južnog Sudana, koji je odrastao u Australiji, nije primljen u NBA nakon koledža i morao je "okolnim" putem.

Bio je prvo dve godine u FMP Železniku, potom je bio sezonu u Crvenoj zvezdi i procenjeno je da ne pravi preveliku razliku u Evroligi i zato ga se odrekla, pa je preko Kine i Libana stigao do dresa Portlanda.

U crveno-belom dresu je postigao 4,8 poena i 1,9 skokova po utakmici u Evroligi, dok je u ABA ligi imao 3,5 poena i 1,3 skokova u proseku.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track