ZVEZDIN ANDREJ KOSTIĆ - ZAPAMTITE TO IME: Ko je momak koji je "zapalio" Delije i čiji šut neodoljivo podseća na PEĐU STOJAKOVIĆA?
Foto: JEFF HAYNES / AFP / Profimedia, Starsport/Srđan Stevanović

mali je čudo

ZVEZDIN ANDREJ KOSTIĆ - ZAPAMTITE TO IME: Ko je momak koji je "zapalio" Delije i čiji šut neodoljivo podseća na PEĐU STOJAKOVIĆA?

Košarka -

Navijači KK Crvena zvezda pamtiće finalno izdanje Kupa Radivoja Koraća po otkrovenju velikog talenta srpske košarke Andreja Kostića.

Andrej Kostić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Da li će mladić koji još nije punoletan pokazati i potvrditi veliki talenat i potencijal pokazaće vreme pred nama? Sigurno je da Andrej Kostić ima sve ono što mladi košarkaš treba da ima - znanje, brzinu, inteligenciju, skočnost, nepredvidivost, dribling i meku ruku.

Malo je ko očekivao od Grka Janisa Sferopulosa da u jurenju rezultata i trofeja svoje vreme u Beogradu potroši i na rad sa mladim srpskim košarkašima. Gotovo da niko od eminentnih košarkaških stručnjaka danas to i ne radi. Uglavnom je to posao za pomoćnike i klupske košarkaške trudbenike, ljude iz senke koji nikada neće pokupiti slavu za ono što naprave. Ali, čini se da je Janis Sferopulos drugačiji, jer je u Niš na finale Kupa Srbije pored Andrije Kostića poveo i Andreja Lučića i Stefana Marjanovića, bisere Zvezdine košarkaške škole.

Andrej Kostić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Andrej Kostić pokazao je suv kvalitet u polufinalnom meču protiv Čačka 94. Bilo je milina gledati tog mladog momka, kako izvodi driblinge, kako se lako diže na šut i kako pogađa dno mrežice, onako bez koske, što bi se reklo u basketaškom žargonu.

Predrag Stojaković
foto: Elsa / Getty images / Profimedia

Pisca ovih redova sa stilom šuta, mladi Andrej Kostić neodoljivo je podsetio na Predraga Stojakovića, još iz vremena kada je kao izbegličko dete iz Zapadne Slavonije, rodne Podravske Slatine, došao u Beograd i za kratko vreme pokazao da se u njemu krije NBA potencijal.

Andrej Kostić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Andrej Kostić rođen je 2006. godine, visok je 198 centimetara i pokriva obe bekovske pozicije. Stručnjaci iz Crvene zvezde smatraju da bi od njega mogla da bude jedna kvalitetna "dvojka". Evidentno je da ima potencijal u napadu i to sa obe strane, odličan dribling i šut. Isto tako morao bi još više da zapne sa radom, kada je odbrana u pitanju, posebno u ovim godinama.

Fizički, Andre Kostić odlično je razvijen za svoje godine. Potez kada je "stepbekom" sam sebi stvorio prostor za šut i pogodio trojku protiv Čačka 94, digao je publiku na noge u Nišu. Kažu i da odlično zakucava, ali to gledaoci nisu mogli da vide, mada je za svojih šest-sedam minuta, koliko je proveo na parketu u Kupu opravdao poverenje i kupio naklonosti navijača.

Andrej Kostić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Momak je pokazao da ume i Crvena zvezda bi trebalo u budućnosti da dobije veliki benefit od njega. Posebno ako ga zadrži u paru sa Nikolom Topićem. Plus, rad, saveti i treninzi sa Milošem Teodosićem su neprocenjivi za Andreja Kostića i Nikolu Topića. I od toga tek treba očekivato korist. Pa, neka tako i bude.

Kurir sport/A. Radonić

00:56

Zvezda predstavila Topića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track