KUP KORAĆA DONEO MNOGE POZITIVNE STVARI! KLS se značajno približio ABA ligi, u Srbiji se igra OZBILJNA košarka!
Foto: Petar Aleksić

promene

KUP KORAĆA DONEO MNOGE POZITIVNE STVARI! KLS se značajno približio ABA ligi, u Srbiji se igra OZBILJNA košarka!

Košarka -

Srbija se budi, srpski košarka je u uzlaznoj putanji. Dokaz za to je nedavno završeni Kup Radivoja Koraća gde su ekipe iz KLS-a pokazale zavidan kvalitet i savladale timove iz ABA lige, dakle klubove iz višeg ranga.

Prvog dana turnira prisustvovali smo i prvom iznenađenju, u čačanskom derbiju Čačak 94 je bio bolji od Borca čime poslao poruku da bez obzira na trenutni rang itekako ima šta da ponudi i protiv kvalitetnijih klubova. Da to nije slučajno potvrdila je i Vojvodina koja je protiv Mege odigrala fantastično i ubedljivo pobedila mladu beogradsku ekipu.

Niš, Kup Radivoja Koraća, KK Crvena Zvezda
foto: Petar Aleksić

U polufinalima su i jedna i druga ekipa naleteli na Crvenu zvezdu i Partizan gde nisu mogli do iznenađenja, ali su veći deo igrali sjajno, pružili odličan otpor i skupo "prodali kožu" protiv evroligaških rostera koji koštaju i po 12 miliona evra.

Uzimajući u obzir ove partije klubova iz Košarkaške lige Srbije mnogi sa razlogom postavljaju pitanje da li je ABA liga potrebna srpskim klubovima, bar u ovom formatu. Primer za to su i države učesnice regionalne lige, Slovenija i Hrvatska, gde se njihovi predstavnici u regionalnoj ligi uporedo takmiče i u domaćem prvenstvu.

Partizan
foto: Petar Aleksić

Da li bi to trebalo implementirati u Srbiji to je već pitanje za čelnike Košarkaškog Saveza Srbije, ali je jasno da je glavni kamen spoticanja prohodnost u evropska takmičenja. Onog trenutka kada srpski klubovi budu mogli iz domaće lige da obezbede Evroligu ili Evrokup tek onda će ono biti primamljivo i za "večite" i za ostale klubove učesnike ABA lige.

Ovako možemo samo da konstatujemo da timovi iz KLS-a rade jako dobar posao. Vojvodina i Čačak 94 su pokazali šta znaju, Spartak iz Subotice ima zaista respektabilan tim, Zlatibor iz Čajetine bi već bio član ABA lige da nema pravilo "ključa", Novi Pazar ima odličan sastav. Bez obzira na ABA ligu možemo da kažemo da je ovo Kup takmičenje posvedočilo da se košarka igra i u drugim mestima po Srbiji.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track