DŽIKIĆ IMA RECEPT ZA SRBIJU: Selektor Gruzije zna šta njegova ekipa mora da uradi!
Foto: Starsportphoto

KVALIFIKACIJE ZA EP

DŽIKIĆ IMA RECEPT ZA SRBIJU: Selektor Gruzije zna šta njegova ekipa mora da uradi!

Košarka -

Košarkaši Srbije gostuju Gruziji u ponedeljak od 18 časova u meču drugog kola grupe G kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine.

Gruzija je na startu iznenađujuće poražena u Danskoj, pa ćeimati dodatni motiv u ovom meču.

Na klupi Gruzije sedi srpski stručnjak Aleksandar Džikić koji smatra da je Srbija mnogo veći favorit, nego li njegova ekipa u meču sa Danskom.

Uvek je zanimljivo kada ljudi stavljaju etikete ’favorit’ i ’autsajder’. Priznaćete da nije ista situacija u utakmici između nas i Danske, kao što će biti protiv Srbije. Kvalitet timova koji su igrali sada, približniji je nego kvalitet nas i Srbije”, smatra Džikić.

Srpski stručnjak se nada da ima rešenje za aktuelnog viceprvaka sveta.

Srbi su finalisti Svetskog prvenstva. Oni su favoriti, što ćemo mi koristiti. Prihvatićemo ulogu autsajdera i nastaviti da radimo ono što smo radili u prvom poluvremenu protiv Danske. Trudićemo se da igramo agresivnu odbranu, da kontrolišemo šta se dešava na terenu. To je jedini recept ako želiš da budeš uspešan protiv Srbije”, rekao je Džikić, koji se nada da će njegova selekcija igrati sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo.

Čvrsto verujem da će ovaj tim igrati bolje kako vreme bude odmicalo. Kada se bolje upoznamo, kada saznaju kako ja mogu da im pomognem da bi bili najbolji mogući. Ono što je dobro za nekoga individualno, ne znači da je dobro za tim. I obratno, ako je dobro za tim, ne znači da je dobro za njih individualno. Ali, verujem u timsku hemiju i spremnost da se sve žrtvuje”, zaključio je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track