SVE SE CRTA ZA POVRATAK NIKOLE KALINIĆA U CRVENU ZVEZDU: Košarkaš je bio na pregovorima sa Barselonom oko novog ugovora, ali...
Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

neizvesnost

SVE SE CRTA ZA POVRATAK NIKOLE KALINIĆA U CRVENU ZVEZDU: Košarkaš je bio na pregovorima sa Barselonom oko novog ugovora, ali...

Košarka -

Nikola Kalinić mogao bi sledeće sezone da se vrati u Crvenu zvezdu i tako obraduje armiju navijača crveno-belih.

Nikola Kalinić
foto: Profimedia

Nikola Kalinić (32) ima sjajnu sezonu u Barseloni sa kojom je cilj da se domogne fajnal-fora Evrolige i titule u Španiji. Prvi operativac kluba iz Katalonije Huan Karlos Navaro počeo je pregovore oko produžetka ugovora sa nekoliko košarkaša, a među njima je i Srbin iz Subotice.

Međutim, kako navodi novinar portala „Cronica Global“ Barselona je ponudila Nikoli Kaliniću manji ugovor od onoga koji je trenutno na snazi, a koji ističe na kraju sezone. Takođe, isti portal piše da je Crvena zvezda javno obelodanila da želi da vrati Nikolu Kalinića u Beograd.

Nikola Kalinić
foto: Starsport

Pričao je nedavno o tome prvi čovek kluba Nebojša Čović, rekavši da su crveno-beli izgubili Nikolu Kalinića zbog nekoliko plata koje su mu se dugovale.

- Nismo ga prodali, otišao je za džabe, imao je 1+1 i kasnili smo mu četiri ili pet plate, čovek je čekao, bilo je obećanje, nismo završili, otišao je u Barselonu. Radi se na tome, koliko može naravno, poštujući da je on igrač Barselone, mi nismo oteli. Ima još tu igrača naših koje bismo voleli da vidimo, to što radimo, radimo u dogovoru sa Sferopulosom. Stefan Jović je isto u razmišljanju, ali ako može da obezbedi kontinuitet - rekao je Čović.

Španski medij dalje piše da je prioritet za Barselonu da u klubu ostanu Džabari Parker i upravo Nikola Kalinić, kojem će definitivno morati da bude povećana ponuda za platu, ukoliko budu želeli da ostane. Španski mediji pišu da Nikola Kalinić godišnje u Barseloni zarađuje 1.300.000 evra. Za razliku od njih, Jan Veseli produžio je ugovor do 2026. godine.

Barselonu će na leto napustiti Oskar da Silva i Oriol Pauli sa kojima neće biti produženi ugovori, dok će Džejms Nađi i Rokas Jokubaitis nastaviti karijeru u NBA ligi. Ne treba zaboraviti da Barselona ima finansijskih problema i da je to karta koja bi mogla da bude presudna za Kalinićev povratak na Mali Kalemegdan.

Kurir sport/Cronica Global

04:47

Nikola Kalinić o Poljskoj i slobodnom danu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track