OSVOJIO JE SREBRO SA SRBIJOM, A SAD GA JE KLUB POSLAO U DRUGU LIGU: Neverovatna igra sudbine za centra reprezentacije!
Foto: Starsport

šta ti je život

OSVOJIO JE SREBRO SA SRBIJOM, A SAD GA JE KLUB POSLAO U DRUGU LIGU: Neverovatna igra sudbine za centra reprezentacije!

Košarka -

Košarkaš reprezentacije Srbije Dušan Ristić odlukom kluba Tenerife poslat je u drugu ligu Španije na pozajmicu.

Dušan Ristić
foto: Starsport

Posle utakmice u dresu Srbije protiv Finske i Gruzije, gde je učestvovao u dve pobede Dušana Ristića je zatekla informacija sa Iberijskog poluostrva. Ovu neverovatnu vest iz Španije potvrdio je menadžer srpskog centra Miško Ražnatović.

– Dušan Ristić će do kraja sezone da igra na pozajmici za San Pablo Burgos, dvostrukog osvajača FIBA Lige šampiona – napisao je na mreži X Miško Ražnatović.

Dušan Ristić je od početka sezone nosio dres Tenerifa, gde je u proseku beležio sedam poena i 3,2 skoka po utakmici. Ovaj 213 centimetara visoki centar bio je u sastavu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Manili, gde je sa Orlovima osvojio srebrnu medalju.

Dušan Ristić (28) ponikao je u Crvenoj zvezdi, ali je potom otišao u Ameriku, gde je završio srednju školu i upisao koledž u Arizoni. Izašao je na draft u NBA ligi, ali nije izabran, da bi se potom vratio u Srbiju i potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Pored Tenerifa i Crvene zvezde igrao je za Astanu u Kazahstanu, Brešu u Italiji, Avtodor u Rusiji, Fuenlabradu u Španiji i Galatasaraj u Turskoj.

Kurir sport

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track