SRBI SU NOĆNA MORA LEGENDARNE PORODICE! Danilović uništio oca, a Jokić sina 29 godina kasnije u istorijskoj utakmici! (VIDEO)
Foto: AP Photo/David Zalubowski, Printscreen

NBA

SRBI SU NOĆNA MORA LEGENDARNE PORODICE! Danilović uništio oca, a Jokić sina 29 godina kasnije u istorijskoj utakmici! (VIDEO)

Košarka -

Treba odati priznanje Domantasu Sabonisu. Još uvek je jedini košarkaš koji ove sezone ima više tripl-dabl učinaka od Nikole Jokića.

Litvanac definitivno igra najbolju sezonu otkako je stigao u NBA 2016. godine i u proseku beleži 20 poena, 13,2 skokova i 8,5 asistencija.

Ostvario je 21 tripl-dabl ove sezone, a od dolaska u ligu ukupno 53 u ligaškom delu, uz jedan u plej-ofu.

Međutim, u direktnom okršaju protiv Jokića, bio je znatno lošiji od onoga na šta je navikao navijače.

Nikola Jokić, Domantas Sabonis
foto: AP Photo/David Zalubowski

Somborac je nakon Ol-star vikenda ubacio u petu brzinu i na četiri meča vezao je isto toliko tripl-dablova. Došao je do brojke 19 u sezoni, a 140 ukupno (124 u ligaškom delu).

Utakmica Denvera i Sakramenta bila je prva u istoriji NBA u kojoj su igrala dva košarkaša koji su na prethodna tri vezana meča imali tripl-dablove.

U međusobnom duelu Sabonis je postigao 13 poena uz pet pogođenih od 14 šuteva iz igre, imao je i 10 skokova i sedam asistencija, ali je Sakramento imao minus od 26 poena sa njim na terenu što je najlošiji +/- indeks kod Kingsa.

Sa druge strane Jokić je do dvocifrenog učinka u tri kolone stigao u prve tri četvrtine. Imao je po 14 poena i skokova, 11 asistencija, tri ukradene lopte i jednu blokadu, a ka košu rivala je uputio samo devet šuteva i pogodio pet.

Vodio je Nagetse, koji su ostali na 19 poraza, do 40. pobede u sezoni, dok je Sakramento na učinku 33:25.

Sabonisovi protiv Srba

Zanimljivo je da su članovi porodice Sabonis i u prošlosti imali problema sa košarkašima iz Srbije.

Gotovo da nema ljubitelja košarke koji ne pamti jedno od najpoznatijih zakucavanja svih vremena. Predrag Danilović je 1995. godine na utakmici Evropskog prvenstva u Atini "uništio" Arvidasa Sabonisa, Domantosovog oca.

Jugoslavija se te godine popela na krov Evrope, a u finalu je pobedila Litvaniju rezultatom 96:90.

Detalj koji je obeležio utakmicu bilo je monstruozno zakucavanje Danilovića.

Zaleteo se na 221 centimetara visokog rivala i, kao što smo već pomenuli, "uništio ga".

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track