FAKTOR TEO! ZVEZDA NE ZNA DA POBEĐUJE BEZ TEODOSIĆA: Da su crveno-beli dobili četiri utakmice koje nije igrao Miloš, bili bi OSMI!
Foto: Starsport

evroliga

FAKTOR TEO! ZVEZDA NE ZNA DA POBEĐUJE BEZ TEODOSIĆA: Da su crveno-beli dobili četiri utakmice koje nije igrao Miloš, bili bi OSMI!

Košarka -

Bez Tea ne valja! Tačnije, nema igre niti pobeda Crvene zvezde.

Miloš Teodosić
foto: Starsport

KK Crvena zvezda izgubio je sve utakmice u Evroligi na kojima nije igrao Miloš Teodosić. Da zlo bude veće, bili su to mečevi protiv ekipa sličnog, ali i slabijeg kvaliteta od crveno-belih. Zvezda je porazom od Bajerna u Minhenu sa 66:74 praktično izgubila sve šanse da se plasira u plej-in.

Pre toga, Crvena zvezda je bez Miloša Teodosića u Beogradu poražena od Baskonije (90:91) i Žalgirisa (91:93). Na strani, uz poraz od Bajerna, valja pridodati i blamažu od drugog najgoreg tima Evrolige Albe u Berlinu (80:89). Sa te četiri pobede, crveno-beli bi sada imali skor 14-13 i praktično bi bili na osmoj poziciji, s jasno izraženom ambicijom da se plasiraju i bolje i tako izbegnu plej-in. Ovako, sa skorom 10-17 oprostili su se od ovogodišnje Evrolige, pa je čak i plasman u plej-in, među deset najboljih timova, misaona imenica.

Miloš Teodosić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Statistika je precizna i neumoljiva disciplina, šta god se o njoj pričalo. Učinak Crvene zvezde s Milošem Teodosićem i bez njega jasan je kao dan. Tu je sve crno na belo. Pitanje je da li bi crveno-beli osvojili nedavno i Kup Srbije da Miloš Teodosić na svoju ruku, uprkos savetima lekara, nije odlučio da igra. Bili smo svedoci da je maestralnom partijom nosio svoju ekipu i bio najzaslužniji za osvajanje prvog trofeja u sezoni.

Miloš Teodosić 19. marta puni 37 godina. Činjenica je da je ove sezone dosta kuburio s povredama, ali da je suvo zlato i košarkaš neizmerno važan za Crvenu zvezdu. To se posebno odnosi na sledeću sezonu, jer već ima ponuđen ugovor na stolu, kako je rekao prvi čovek kluba Nebojša Čović. Sada je sve na Teu.

Miloš Teodosić
foto: Starsport

Miloš Teodosić nije samo igrački važan za Crvenu zvezdu. Videlo se ove sezone koliki ima uticaj na ekipu i koliko treneru Janisu Sferopulosu prija kad ga ima uz sebe. Uz to, vrlo važna stvar jeste da uz Miloša Teodosića na treninzima mnogo dobija Nikola Topić, ali i ostali klinci koji su radili s njim, konkretno triling koji je bio na Kupu - Andrej Lučić, Andrej Kostić i Stefan Marjanović.

Statistika

Utakmice Evrolige u kojima Miloš Teodosić nije igrao za Zvezdu

C. zvezda - Baskonija 90:91

Alba - C. zvezda 89:80

C. zvezda - Žalgiris 91:93

Bajern - C. zvezda 74:66

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track