JUTJUBER POSTAO VLASNIK DRUGOG GINISOVOG REKORDA: Najboljem srpskom fristajl košarkašu dive se NBA zvezde
Foto: S.U.

Čarobjak sa loptom

JUTJUBER POSTAO VLASNIK DRUGOG GINISOVOG REKORDA: Najboljem srpskom fristajl košarkašu dive se NBA zvezde

Košarka -

Nemanja Blažić Triki iz Kikinde, najbolji srpski fristajl košarkaš i poznati jutjuber, od pre nekoliko dana može da se pohvali da je dvostruki Ginisov rekorder.

Triki kaže za Kurir da mu je pre nekoliko dana stigao sertifikat kojim je potvrđen Ginisov rekord. Za 30 sekundi iza glave, sa dve ruke, loptu je tapkao 251 put.

Nemanja Blažić Triki
foto: S.U.

Kao što se vidi na fotografiji, još nije stigao da sertifikat urami, ali će to učiniti kao i sa prethodnim:

- Rekord sam postavio tako što sam legao na parket, a onda iza glave tapkao loptu sa dve ruke. To se desilo 12. novembra prošle godine, a sertifikat mi je poslat pre nekoliko dana. Inspiraciju sam pronašao u legendarnom NBA igraču Pitu Maraviču. On je bio poznat po nadimku Pistol Pit, a imao je karakterističan šut- rekao nam je Triki i podsetio da je prvi Ginisov rekord oborio 2022. godine.

Za jedan minut je napravio 36 slip n slajda, basketaške promene tokom koje se vrti na terenu sa loptom kroz noge:

-Srećan sam, naravno. Imponuje kad nešto uradiš, ne jednom, nego dva puta i najbolji si na svetu. Već su mi čestitali košarkaši "Crvene Zvezde". Boban Marjanović i Bogdan Bogdanović takođe su se pridružili čestitkama. Krajem meseca idem u Ameriku. Veoma se radujem što ću gledati dve NBA utakmice i to između Atlante i Majamija. Naravno, videću se sa Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Jovićem - najavljuje Triki.

Nemanja Blažić Triki
foto: S.U.

Njegove bravure sa loptom prate naši najpoznatiji košarkaši koji igraju za najbolje domaće i inostrane klubove. I ne samo oni. Neke od najvećih NBA zvezda, takođe prate Trikija. Naravno, posebno ga hvale naši NBA igrači.

S.U. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track