REKORDER EVROLIGE BIO NA IVICI DA ZAVRŠI KARIJERU! Košarkaš Baskonije otkrio NEPOZNATE detalje: Mogao sam život da IZGUBIM!
Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

PROGOVORIO

REKORDER EVROLIGE BIO NA IVICI DA ZAVRŠI KARIJERU! Košarkaš Baskonije otkrio NEPOZNATE detalje: Mogao sam život da IZGUBIM!

Košarka -

Košarkaš Baskonije Kodi Miler-Mekintajer igra sezonu života. Njegova ekipa beleži jako dobre rezultate i nalaze se u dobroj poziciji da obezbede plej-in, a možda čak i plej-of.

Verovatno da do toga ne bi ni došlo da sjajni plejmejker nije prosto eksplodirao u Vitoriji i da igra najbolju košarku u karijeri. Međutim, pre nego što je došao do svetle pozornice i Evrolige malo ljudi zna da je bio veoma blizu da prestane da igra košarku.

U intervjuu za "Basketnews" igrač koji igra za reprezentaciju Bugarske otkrio je da je pre godinu dana bio na ivici da odustane od igre pod obručima.

Kodi Miler-Mekintajer
foto: Starsport

Otkrio je Kodi šta se dešavalo pre poziva Baskonije.

- Brate, gotov sam - napisao je Kodi u poruci menadžeru pred početak prelaznog roka. - Kako to misliš, gotov si? - upitao je Herard Raventos. - Gotovo sam sa košarkom. Ne vredi - razočaran je bio Miler Mekintajer.

Pre manje od godinu dana trenutno rekorder po broju asistencija na jednom meču istakao je da je razmišlajo o penzionisanju, pogotovo nakon sezone u turskom Gazijantepu koji je bio razoren zemljotresom. Iako je igrao odlično sa prosekom sa 15,4 poena po meču, uz 4,4 skoka i 5,9 asistencija nije bio zadovoljan.

Monako, Baskonija
foto: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

Ispao je te sezone sa turskim klubom, a godinu dana pre toga je ispao iz polufinala Evropkupa sa Andorom. Ipak i pored toga dočekao je svoj debi u najjačem evropskom takmičenju i iskoristio svoju šansu.

- Ispadneš sa Andorom... Daješ sve od sebe, boriš se, a stalno gubiš. Onda ideš u Tursku, tamo nam je išlo dosta dobro dok smo igrali u našem gradu. Kad smo se preselili u Istanbulu nismo mogli utakmicu da dobijemo. Svi smo bili psihički prazni posle zemljotresa. Ljudima iz ekipe su umirali članovi porodice. Bukvalno sam mogao da život izgubim zbog košarke. To nije situacija u kojoj želim da budem. Šta da je Gazijantep bio na pogrešnom kraju grada? Umro bih u situaciju u kojoj ni isprva nisam bio srećan.Gotov sam. Ili mi je barem bila potrebna slobodna godina. Kada pređeš okean, nemaš porodicu uz sebe, to je veliki stres. Nisi okružen onima koje voliš, a znate kako lete glave u svetu košarke - rekao je Amerikanac.

U sezoni 2020/21 je bio član Partizana u kome je bio jedan od najboljih igrača, ali nije imao sreću da ostane u klubu. U intervjuu je otkrio i da je u tom trenutku odbio unosnu ponudu Panatinaikosa, jer je želeo da ostane u Beogradu.

Crvena zvezda, Baskonija, Nemanja Nedović
foto: EPA/L. Rico

- Pristojna sezona, imao sam pismenu ponudu da idem u Panatinaikos. Sve je spremno. Ali, ja sam lojalan čovek. Potpisao sam sa Partizanom na dve godine i rekao sam da ne želim sada da napuštam brod kad nam ne ide. Nisam želeo samo da odem. Dopadala mi se Srbija, dopadali su mi se navijači. Želim da se borim za ovu situaciju. I odbio sam. Odbio sam ponudu iz Evrolige da bih ostao u Partizanu. Znali su oni to. I nešto kasnije me izbace iz tima. I onda se zapitaš: Šta ja radim ovde? Zašto sam lojalan situaciji kada situacija nije lojalna meni? Zašto rizikujem psihičko zdravlje i mirnu glavu zbog situacija koje nisu idealne? Tako da… Da, ozbiljno sam mislio da sam završio - jasan je bugarski reprezentativac.

Svojih pet minuta dočekao je u dvorani "Fernando Buesa" u timu Duška Ivanovića kod koga je postao jedan od najbolji igrača u Evropi.

- Mnogo mi je značilo sve to, posebno u ovoj situaciji. Imaš 29 godine, dve poslednje sezone si ispao iz lige, debituješ u Evroligi. Niko nije očekivao da ja budem dobar, ni da Baskonija bude dobra sa mnom na pleju. Radim ovo i za sve one momke koji kod kuće ustaju svako jutro da bi igrali košarku samo zato što je vole, a koji nisu dobili ovakvu šansu. Možda zbog okolnosti, moda zbog povrede, zbog raznih faktora. Tako je ovo i za njih - rekao je 29-godišnji košarkaš.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track