JOKIĆ JE NEZAUSTAVLJIVA MAŠINA! Buran tripl-dabl Srbina i DRAMATIČNA POBEDA! Nikola brutalno kucao, besneo zbog sudija...
Foto: AP David Zalubowski

NBA

JOKIĆ JE NEZAUSTAVLJIVA MAŠINA! Buran tripl-dabl Srbina i DRAMATIČNA POBEDA! Nikola brutalno kucao, besneo zbog sudija...

Košarka -

Košarkaši Denvera pobedili su Boston rezultatom 115:109 uz fantastičnu partiju Nikole Jokića.

Nagetsi su u većem delu utakmice imali rezultatsku kontrolu, sve do same završnice kada su uspeli da odbiju poslednje napade i pokušaje gostiju da naprave preokret.

Jokić je dominirao protiv Seltiksa i bio je najefikasniji košarkaš ekipe iz Kolorada sa 32 poena kojima je dodao 12 skokova, 11 asistencija i dve ukradene, ali nijednu izgubljenu loptu za 39 minuta u igri.

Iz igre je pogodio 11 od 19 šuteva, a sa linije slobonih bacanja je bio precizan svih 10 puta. Utakmicu je obeležilo fantastično zakucavanje.

Postojao je trenutak kada su navijači Denvera bili zabrinuti. Srbin je poslednju deonicu počeo sa klupe, a kada je prikazan na televizijskom prenosu videlo se da mu je desna ruka zamotana i da se za nju drži kao da ga boli.

Međutim, ubrzo je ponovo kročio na teren, a bilo je puno posla za njega i saigrače.

Bilo je i nervoze zbog sudijskih odluka. Dobio je u poslednjoj četvrtini tehničku grešku nakon što je poludeo zbog nedosuđenog faula nad njim.

Vikao je na sudiju sve dok mu nije pokazana tehnička.

Denver je na kraju stigao do 43 pobede iz 63 utakmice, a Boston je ostao na 48 trijumfa i zabeležio 14. poraz.

Kod Nagetsa je Džamal Marej dodao 19 poena, osam asistencija i šest skokova, a Eron Gordon 16 poena i devet skokova.

Za Boston je briljirao Džejlen Braun koji je utakmicu završio sa 41 poeonm, 14 skokova i četiri asistencije, a Kristaps Porzingis je dodao 24 poena uz 12 skokova.

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track