OBOŽAVAM SRBIJU, DECA SU MI POLU-SRBI! Američki as zaljubljen u našu državu! Žena mu je Srpkinja, jedva čeka da se vrati u Beograd
Foto: Printscreen

hit priča

OBOŽAVAM SRBIJU, DECA SU MI POLU-SRBI! Američki as zaljubljen u našu državu! Žena mu je Srpkinja, jedva čeka da se vrati u Beograd

Košarka -

Američki košarkaš Pol Džordž oženjen je Srpkinjom Danijelom Rajić, a o Srbiji ima izuzetno lepo mišljenje.

Nakon što su Los Anđeles Klipersi savladali Čikago Bulse (126:111), Džordž je govorio o prethodnom letu koje je delom proveo u Srbiji, ali i o ponovnom dolasku. Ako ništa drugo, voleo bi da se to dogodi baš zbog košarke.

Nakon što je ispričao da je Srbija do njegove kulture jer su mu deca polu-Srbi, Pol Džordž je otkrio da bi bilo spektakularno kada bi se u Beogradu igrala košarkaška utakmica između njegovog tima i Denvera, čija je prva zvezda već godinama najbolji igrač lige - Nikola Jokić.

- Obožavam Srbiju, bio sam tu prošlog leta, bio sam i u Crnoj Gori, uživao sam tamo. Moja deca su polu-Srbi i ta zemlja je deo i moja kulture, jedva čekam da odem ponovo tamo - rekao je Džordž novinaru Aleksandru Žigiću sa portala "avalanews.com" nakon što je podigao tri prsta.

U kratkom razgovoru on se osvrnuo i na mogućnost da njegov tim odigra u Srbiji meč protiv Denver Nagetsa.

- To bi bilo sjajno, NBA liga to treba da organizuje, zašto da ne... Tako su lepe košarkaška tradicija i kultura tamo, između ostalog. Veliki igrači kao što je Jokić su iz Srbije, da, bi bilo zabavno - istakao je Amerikanac, koji dobro zna koliko se u Beogradu i Srbiji poštuje kvalitetna košarka.

Kurir sport/Mondo/avalanews.com

Bonus video:

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track