BOGDAN OBJAVIO FOTKU SA ČUVENIM SRBINOM: Pogledajte kako danas izgleda veliki šampion kome je učinjena najveća SPORTSKA NEPRAVDA!
Foto: Nenad Kostić, Profimedia/AFP

kakav susret

BOGDAN OBJAVIO FOTKU SA ČUVENIM SRBINOM: Pogledajte kako danas izgleda veliki šampion kome je učinjena najveća SPORTSKA NEPRAVDA!

Košarka -

Mnogo "skupa" fotka...

Kapiten naše košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović posetio je Univerzitet u Kaliforniji, čuveni UCLA, gde je sreo našeg legendarnog plivača Milorada Čavića.

Košarkaš Atlante Hoks na svom Instagram storiju objavio je zajedničku fotografiju sa Čavićem uz moćan opis:

"Istinski šampion", napisao je Bogi.

Pogledajte kako danas izgleda čovek kome je na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu učinjena jedna od najvećih nepravdi u istoriji sporta.

Bogdan Bogdanović, Milorad Čavić
foto: Instagram

Finale trke na 100 metara delfin stilom - neprikosnoveni Amerikanac Majkl Felps i srpski heroj Milorad Čavić.

Znalo se i pre Olimpijskih igara da će Felpsu biti najteže da dođe do zlata u disciplini 100 metara delfin i da je Milorad Čavić jedini plivač koji može da zaustavi Felpsov pohod na 8 zlatnih medalja. Očekivala se drama u toj finalnoj trci na 100 metara delfin i dramu smo dobili, verovatno i veću nego što smo svi očekivali.

Rezultat ove trke je verovatno svima poznat, I pored svih kontraverzi i teorija koje i danas postoje, sportska istorija će pisati da je Majkl Felps osvojio 8 zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu, čime je postao najuspešniji sportista na OI svih vremena, a da je Milorad Čavić osvojio prvu medalju i to srebrnu za samostalnu Srbiju.

Felps je zvanično pobedio Čavića za jednu stotinku. Iako su mnogi sumnjali u to, osporavali rezultat i tvrdili da je Čavić stigao na cilj pre Felpsa i da je prvi dodirnuo zid, posle svih žalbi, merilac vremena, kompanija “Omega“ je saopštenjem rešila mnoge nedoumice.

"Kod sistema 'tač ped' mora da se razume da ima ogromne, ogromne razlike između dodirnuti i udariti taster. Video je jasan, Čavić je dotakao taster pre Felpsa, ali je klizao kroz vodu, dok je Felps jurio prema tasteru i snažno ga udario pre Čavića", stajalo je u saopštenju.

Kurir sport/J.M.

01:38

Bogdan pogodio iz nemoguće pozicije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track