IRVING PREKO JOKIĆA SRUŠIO DENVER ČUDESNIM POGOTKOM: Nikolu tukli, Meloun pravio haos! Dalas prekinuo niz Nagetsa! VIDEO
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA liga

IRVING PREKO JOKIĆA SRUŠIO DENVER ČUDESNIM POGOTKOM: Nikolu tukli, Meloun pravio haos! Dalas prekinuo niz Nagetsa! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Dalasa savladali su Denver čudesnim pogotkom Kajrija Irvinga u poslednjoj sekundi utakmice - 107:105 (30:34, 28:27, 26:18, 26:23).

Dalas je imao dve sekunde za poslednji napad, Irving je dobio loptu i levom rukom preko Nikole Jokića pogodio za pobedu.

Dalas je prekinuo nalet Denvera koji je imao pet pobeda u nizu, a dobio 11 od poslednjih 12 utakmica.

Denver ostaje prvi na Zapadu sa 47-21, dok Dalas sada ima 39-29 i nalazi se na šestoj poziciji.

Nikola Jokić je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 11 skokova, uz sedam asistencija. Jokić je imao loš procenat šuta, šest pogođenih od 16. Delimično, razlog treba tražiti u činjenici da je tokom meča dobio dobre batine od domaćih košarkaša, pa je i trener Denvera Majk Meloun u jednom trenutku uleteo u teren kako bi se raspravljao sa sudijama.

Na drugoj strani, Luka Dončić je utakmicu završio sa 37 poena, a imao je i devet skokova.

Kurir sport

DALAS - DENVER 107:105 (30:34, 28:27, 26:18, 26:23)

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

48. minut - Jokić donosi izjednačenje Denveru - 102:102 na ulasku u poslednji minut.

Kakav finiš, Marej je postigao trojku, a Dončić posle sekunde vratio trojku - 105:105.

Neverovatan finiš meča, Irving je levom rukom preko Nikole Jokića uz zvuk sirene pogodio za pobedu.

45. minut - Išao je Dalas i do 13 poena viška, ali su gosti uspeli da uhvate priključak - 101:98.

Jokić je na dabl-dabl učinku sa 14 poena i 10 skokova, a nedostaju mi tri asistencije za tripl-dabl.

Dončić je na drugoj strani nezaustavljiv, postigao je 33 poena, ima i devet skokova.

38. minut - Dončić se vratio iz svlačionice, gde je proveo nekoliko minuta i pokrenuo novu seriju Dalasa za najveće vođstvo - 88:79.

3. ČETVRTINA

36. minut - Dalas je preokrenuo tok meča u svoju korist i na isteku treće četvrtine vodi sa pet poena prednosti - 84.79.

Jokić je do sada proveo na parketu 30 minuta i ima učinak od 14 poena, uz loš procenat šuta 5/15. Jokić je na devet skokova i šest asistencija.

Dončić je igrao 28 minuta do sada, postigao je 25 poena (9/17), uz pet skokova i tri asistencije.

29. minut - Denver konstantno vodi tokom treće četvrtine. Ofanzivni skok Jokića omogućio je gostima da preko Koldvela Popa postignu trojku za 65:70.

Bila je to peta asistencija Jokića, koji ima i sedam skokova i 10 poena.

Nikola Jokić je prvo poluvreme završio sa osam poena za 18 minuta. Ima loš procenat šuta, samo dva uspešna pokušaja od deset. Srpski as je upisao i pet skokova, četiri asistencije, dve osvojene i tri izgubljene lopte.

Treba reći i da je trener Denvera Majk Meloun dobio tehničku grešku pošto nije bio zadovoljan kako sudije tretiraju Jokića, odnosno ne sude prekršaje nad njim.

Na drugoj strani Luka Dončić je najefikasniji, sa 23 poena u 19 minuta. Slovenac ima i dva skoka, dve asistencije i po jednu osvojenu i izgubljenu loptu.

2. ČETVRTINA

22. minut - Loš procenat šuta ima Jokić, samo dva uspešna iz deset pokušaja. Četiri od osam poena je pogodio sa linije penala. Ima i pet skokova i tri asistencije.

18. minut - Nema odbrane za Dončića. Vezao je dve trojke i doneo Dalasu vođstvo 46:44. Slovenac je već na 21. poenu. Jokića nema na terenu do sada u drugoj četvrtini.

13. minut - Jokić je sa klupe započeo drugu četvrtinu, a Dalas je uspeo da uhvati priključak i čak i povede - 36:34.

1. ČETVRTINA

12. minut - Dončić je postavio konačnih 30:34 posle prve četvrtine.

Slovenački reprezentativac je dvocifren sa 11 poena. Ima po jednu asistenciju, osvojenu i izgubljenu loptu.

Jokić je prvu četvrtinu završio sa osam poena, pet skokova, jednom asistencijom, jednom osvojenom i tri izgubljene lopte.

12. minut - Trener Denvera Majk Meloun uleteo je na teren i krenuo ka sudijama, nezadovoljan statusom koji ima Nikola Jokić. Dobio je tehničku zbog toga. Sudije u nekoliko navrata nisu svirale kontakt domaćih igrača sa Jokićem.

9. minut - Koš i dodatno bacanje doneli su Jokiću šesti poen. Denver ima prednost - 18:24.

7. minut - Jokić je postigao prve poene iz igre i doneo svom timu prednost - 16:12. Bio je to njegov treći pokušaj iz igre. Srpski as posle sedam minuta igre ima tri poena i tri skoka, uz jednu osvojenu loptu i tri izgubljene lopte.

Dončić je na pet poena, a ima po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Dva šuta iz pet pokušaja je pogodio.

3. minut - Dalas je sjajno otvorio utakmicu i poveo sa 10:3. Meloun je posle samo tri minuta zatražio prvi tajm-aut.

2. minut - Dončić je ubeležio prve poene na meču za vođstvo Dalasa - 2:0. I Jokić se upisao u strelce, pogodio je jedno od dva bacanja - 2:1. Raspoloženi Dončić pogađa svoju prvu trojku - 5:1.

Derbi večeri u NBA ligi igra se u "Amerikan erlajns centru" u Dalasu.

Dalas dočekuje Denver u situaciji kada obe ekipe imaju imperativ pobede. Luka Dončić protiv Nikole Jokića, dvojica najozbiljnijih kandidata za MVP titulu.

"Nagetsi" su u sjajnoj formi. Trenutno su vodeći u Zapadnoj konferenciji sa učinkom 47-20, a nanizali su pet uzastopnih pobeda. Posle Ol-star pauze tim Nikole Jokića ima učinak 11-1.

"Mavsi" su u četvrtak u duelu sa Oklahomom poraženi posle četiri vezane pobede. Na toj utakmici nije igrao Luka Dončić zbog povrede tetive, ali je u međuvremenu magnetna rezonanca pokazala da je sa njim sve u redu. Trenutno su na osmom mestu sa učinkom 38-29, odnosno imaju pobedu manje kako bi izbegli plej-in turnir.

Poslednja tri međusobna duela dobio je Denver, poslednji 18. decembra kada je bilo 130:104.

Jokić u proseku beleži 26 poena, 12.2 skoka i 9.1 asistenciju. Dončić u proseku upisuje 34.3 poena, 9 skokova i 9.8 asistencija.

Kurir sport

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track