JOKIĆ PONOVO ODRŽAO ČAS KOŠARKE! Nova BRUTALNA PARTIJA nezaustavljivog Srbina: Zatrpao koš Minesote i doneo Denveru važnu pobedu!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

DABL-DABL

JOKIĆ PONOVO ODRŽAO ČAS KOŠARKE! Nova BRUTALNA PARTIJA nezaustavljivog Srbina: Zatrpao koš Minesote i doneo Denveru važnu pobedu!

Košarka -

Na krilima maestralnog srpskog košarkaša Nikole Jokića Denvera savladali su na gostovanju ekipu Minesote rezultatom 115:112.

Bio je to izuzetno važan trijumf za tim iz Kolorada protiv direknog rivala u borbi za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji.

Nikola Jokić bio je nezaustavljiv na ovom meču. Meč je završio sa impresivnim dabl-dabl učinkom, ubacio je 35 poena i zabeležio 16 skokova. Zanimljivo, Nikola je dugo bio bez asistencije. Prvu je zabeležio tek u poslednjoj deonici, a na kraju ih je imao samo dve - što je potpuno nekarakteristično za njega.

Međutim, njegov poenterski izuzetno raspoložen. Iz igre je šutirao 14/22, a ubacio je i tri trojke iz četiri pokušaja. Bio je nerešiva enigma za odbranu Timbervulvsa.

Iako je Denver u većem delu meča imao prednost, koja je u finišu prvog poluvremena išla i do +18, dozvolili su protivniku da se vrati i uvede meč u dramatičnu završnicu. U dramatičnoj završnici najbolji igrač Minesote Entoni Edvards imao je šut za produžetak, ali na sreću gostiju bio je neprecizan.

Pored Jokića koji je bio ubedljivo najefikasniji sa 35 poena, sjajan meč odigrao je i Majkl Porter Junior koji je utakmicu završio sa 26 poena (13 u poslednjoj deonici), dok je Marej dodao 18 poena.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Entoni Edvards sa 30 postignutih poena.

Kurir sport/J.M.

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track