SVE OČI GROBARA BIĆE UPRTE NA OVA DVA MEČA! Evo šta je crno-belima potrebno da budu GOSPODARI svoje sudbine!
Foto: Starsport

borba

SVE OČI GROBARA BIĆE UPRTE NA OVA DVA MEČA! Evo šta je crno-belima potrebno da budu GOSPODARI svoje sudbine!

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu u Beogradu Baskoniju 87:83 (23:16, 21:26, 25:18, 18:23), u utakmici 30. kola Evrolige čime su se približili mestu koje vodi u plej-in. Ipak i pored pobede crno-beli moraju da prate i mečeve ostalih konkurenata u borbi za dalji plasman.

Večeras su na programu dva meča posle kojih će mnoge stvari biti jasnije i koji će dati odgovore na brojna pitanja. Monako dočekuje Olimpiju iz Milana u Kneževini. Domaći tim je veliki favorit, jer to ekipa koja se nalazi trenutno u najboljoj formi u Evroligi.

Partizan, Valensija
foto: Starsport©

Partizanu u tom susretu na ruku ide trijumf tima Saše Obradovića, jer bi se milanski klub porazom praktično oprostio od borbe za 10. mesto, jer bi imali dve pobede manje od Partizana na četiri kola pre kraja.

Drugi duel večeri je još važniji, jer se sastaju dva direktna konkurenta Valensija i Bajern. U ovom duelu izabranicima Željka Obradovića na ruku ide trijumf španskog kluba koji igraju kod kuće. Oba tima imaju skor 13-16 i pobedom bi se izjednačili sa Partizanom.

Partizan, Valensija
foto: Starsport©

Trijumf Španaca odgovara crno-belima iz prostog razloga što beogradski klub ima bolji međusobni skor zbog pobede u prvom meču u Španiji i dočekuje pomenuti klub u poslednjem kolu u Areni kada bi mogao da overi plasman dalje.

Kada je reč o Bajernu, srpski predstavnik sa njima ima slabiji međusobni skor pa bi u slučaju izjednačenog broja pobeda i poraza bio lošiji od Bavaraca.

Jasno je da "grobari" večeras sa istim žarom kao protiv Baskonije treba da navijaju za Monako i Valensiju što bi bio idelan scenario za "parni valjak".

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track