"NEMANJA JE MENJAO ČITAVU KOŠARKAŠKU IGRI" Pešić o Bjelici: Njegov značaj za celokupan razvoj srpske košarke je nemerljiv
Foto: Starsport

kraj karijere

"NEMANJA JE MENJAO ČITAVU KOŠARKAŠKU IGRI" Pešić o Bjelici: Njegov značaj za celokupan razvoj srpske košarke je nemerljiv

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da Nemanja Bjelica, koji je odlučio da završi igračku karijeru, treba bude ponosan na sve što je uradio u karijeri.

"Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u svojoj karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je svojim načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru", rekao je Pešić, prenosi Košarkaški savez Srbije.

"Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokupan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci", dodao je on.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Predsednik Кošarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je najpre Bjelici poželeo dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere.

"Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Кošarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije", rekao je Danilović.

Nekadašnji reprezentativac Srbije, osvajač svetskog (2014) i evropskog (2009) srebra sa srpskim nacionalnim timom, Nemanja Bjelica, objavio je danas završetak svoje košarkaške karijere.

Osim dva srebra u seniorskoj konkurenciji, Bjelica je osvojio i zlato kao član Univerzitetske reprezentacije Srbije 2009. godine.

Nemanja Bjelica
foto: Starsport

Na klupskom planu, izdvajaju se titule prvaka NBA lige sa ekipom Golden Stejt Voriorsa, zatim titula šampiona Turske i pobednika nacionalnog kupa te zemlje u dresu Fenerbahčea, kao i titula najkorisnijeg igrača Evrolige 2015. godine.

Tokom seniorske karijere, Bjelica je.igrao za austrijsku Arkadiju, Crvenu zvezdu, Кaha Laboral, Fenerbahče, Minesotu, Sakramento, Majami, Golden Stejt i potom ponovo Fenerbahče. Iako je ove sezone potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, Bjelica nije ponovo zaigrao u crveno-belom dresu.

(Beta)

00:13

Navijači Zenita, bakljada, Crvena zvezda, Zenit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track