CELA AMERIKA PRIČA O OVOJ DEVOJCI Šampionka u BACANJU KUGLE ubacila 40 poena i režirala jedan od najvećih preokreta u NCAA košarci
Foto: Thearon W. Henderson / Getty images / Profimedia

martovsko ludilo

CELA AMERIKA PRIČA O OVOJ DEVOJCI Šampionka u BACANJU KUGLE ubacila 40 poena i režirala jedan od najvećih preokreta u NCAA košarci

Košarka -

Košarkašica univerziteta Ajova Stejt, 19-godišnja Amerikanka Audi Kruks, odigrala je utakmicu za anale.

Ajava je posle jednog od najvećih prekoreta u istoriji "Martovskog ludila" salvadala Merilend rezultatom 93:86, a apsolutna junakinja čudesnog trijumfa bila je dvostruka srednjoškolska šampionska Sjedinjenih Američkih Država u bacanju kugle - Audi Kruks.

Merilend je imao 20 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali Ajova je zahvaljujući Kruks uspela da napravi preokret i stigne do trijumfa.

Kurpulentna Kruks dominirala je na terenu. Meč je završila sa 40 postignutih poena uz šut iz igre 18/20, a zabeležila je i 12 skokova i dve blokade.

Postala je prva košarkašica sa 40 poena i 90 odsto šuta iz igre na NCAA turniru i druga najbolja debitantkinja u istoriji "Martovskog ludila", nakon Barbare Kenedi koja je u svom prvom nastupu zabeležila 43 poena.

191 centimetar visoka Kruks je veliku pažnju privukla i svojom neverovatnom konstitucijom koja joj je omogućila totalnu dominaciju nad rivalkama.

Bacanje kugle

Kruks se u srednjoj školi, osim košarkom, uspešno bavila i odbojkom i atletikom. Dva puta je bila državna šampionka u bacanju kugle, a zapažene rezultate imala je i u bacanju diska.

Kurir sport/J.M.

00:09

Finale košarkašica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track