PARTIZAN OSUDIO VREĐANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Aleksandar Vučić i država Srbija pomažu našem sportu!
Foto: Nenad Kostić, Printscreen RTS

izneli stav

PARTIZAN OSUDIO VREĐANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Aleksandar Vučić i država Srbija pomažu našem sportu!

Košarka -

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan osudilo je pogrdno skandiranje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u beogradskoj Areni tokom utakmice Evrolige koju su crno-beli izgubili od Olimpijakosa rezultatom 69:74.

Saopštenje, koje je potpisao Željko Tanasković, generalni sekretar JSD Partizan, prenosimo u celosti:

Željko Tanasković, životna Priča, Ispovest
foto: Nenad Kostić

- Ovim putem želimo da oštro osudimo neprimereno prozivanje predsednika države Aleksandra Vučića.

Ovi postupci ne samo da nanose štetu porodici Sportskog društva Partizan već i Srbiji.

Predanosti i angažovanja predsednika Vučića u rešavanju brojnih izazova sa kojima se naša zemlja suočava, prosto je nemoguće ne primetiti. Vreme i energija posvećeni su unapređenju svih segmenata društvenog života, što može da čini samo najrazvijenija i najodgovornija ličnost.

Posebno je uočljiv proces napretka u oblasti sporta. Nikada ranije država nije tako značajno ulagala u sportske aktivnosti kao danas, što je za svaku pohvalu.

Sportsko društvo Partizan će na redovnoj skupštini u aprilu mesecu, preduzeti sve korake koji će jasno staviti do znanja da ne podržavamo vređanje institucije predsednika i Aleksandra Vučića lično, jer on nesebično pomaže naše klubove.

Sportsko društvo Partizan, kao vlasnik celokupnog sportskog kompleksa na stadionu Partizana, preduzima sve neophodne korake kako bi rešilo nagomilane probleme iz prethodnog perioda. Naš cilj je izgradnja zdravih odnosa sa svima koji donose odluke, te se još jednom jasno distanciramo od pojedinaca koji neprimereno prozivaju ličnost i instituciju predsednika - stoji u saopštenju koje je potpisao Željko Tanasković, generalni sekretar JSD Partizan.

Nedugo potom, oglasio se i Miloš Vazura ispred FK Partizan:

Miloš Vazura, Intervju
foto: Petar Aleksić

- U ime FK Partizan želim da osudim vređanje predsednika Republike Srbije - Aleksandra Vučića.

Uvek smo osuđivali i uvek ćemo osuđivati deo navijača koji to čine, jer to nanosi štetu ugledu i interesima kluba.

Takvo ponašanje nije moralno i pošteno, jer nam Aleksandar Vučić, prethodnih 10 godina nesebično pomaže i pokazuje veliku predusretljivost u rešavanju finansijskih i svih drugih problema, a posebno u delu u kojem omogućava da dobijemo licence za evropska takmičenja, gde predstavljamo Srbiju.

Posebnu zahvalnost izražavamo državi, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je i ove godine to učinio - stoji u saopštenju koje je potpisao Miloš Vazura, generalni direktor FK Partizan.

Ostoja Mijailović
foto: Tamara Trajković

Povodom toga oglasio se i prvi čovek KK Partizan, Ostoja Mijailović:

- Ni sam nisam siguran koliko puta sam govorio o tome da sam protivnik vređanja bilo koga. Hale i stadioni su često mesta gde se iracionalno misli i ponaša, pa iz tog iracionalnog shvatanja često dolaze i reakcije koje nisu fer. Država Srbija od kad je na njenom čelu predsednik Vučić, ulaže u sport više nego ikada i pruža sigurnost klubovima. To je činjenica.

Ne mogu da se otmem utisku da određene grupe manipulišu emocijama navijača i ponavljaju određenu mantru o tome da neko nekoga uništava i sputava. Tako stvaraju klimu da se po pravilu iz manjih grupa započne skandiranje koje onda još neki navijači prihvate. KK Partizan ima najbrojniju i najverniju publiku u Evropi. Iz toga proizlazi da su emocije koje se u dvorani osete, veoma snažnog intenziteta i na tom nivou su, na žalost, veoma podložne da lako skrenu u smeru koji nije ispravan prema drugima. Kao Klub, mi smo do sada apelovali mnogo puta, snimali video spotove i poruke u kojima smo pozivali da se emocije u svakom meču usmere isključivo na ekipu a ne na vređanje bilo koga. Mi svi zajedno, i klub i navijači moramo da se odlučimo čime hoćemo da se bavimo, sportom ili politikom. Naš izbor, kao Kluba je uvek bio sport, ali manipulacija emocijama je čudo i jedna iskra često navede na potpuno pogrešan trag.

Tako smo sinoć imali i situaciju da deo hale zviždi Nikoli Milutinovu, detetu Partizana i reprezentativcu Srbije, jer su preko društvenih mreža pojedinci prepumpali komentare na neke njegove reakcije tokom prvog meča u Atini. Ljudi, na žalost mnogo brzo zaboravljaju dobra dela. I to je ono na čemu svi kao društvo moramo da radimo.

KK Partizan će uskoro imati konferenciju za medije, pa ćemo i o ovome i o mnogim drugim važnim temama više govoriti - rekao je Ostoja za Sportal.

BONUS VIDEO:

00:12

Aleksandar Vučić u Inđiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track