UF, AL JE PUKLO! OVO SE NE VIĐA ČESTO! Ni Jokić nije očekivao - pogledajte kako je Gober "zalepio" srpskog asa! VIDEO
Foto: Printscreen

bum

UF, AL JE PUKLO! OVO SE NE VIĐA ČESTO! Ni Jokić nije očekivao - pogledajte kako je Gober "zalepio" srpskog asa! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Minesote savladali su Denver Nagets i tako otežali posao aktuelnim šampionima da se na kraju ligaškog dela sezone domognu prvog mesta na Zapadu.

U impresivnoj partiji Nikole Jokića, koji je igrao iako nedovoljno oporavljen, način da se istakne pronašao je i francuski centarc Rudi Gober, jedan od najboljih defanzivaca u ligi. Brutalnom blokadom sprečio je Jokića da postigne poene!

Igrala se prva četvrtina, ostalo je malo više od pet minuta do njenog kraja, a Minesota je imala minimalnu (19:18) prednost. Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je loptu iza linije za tri poena i nakon finte šuta krenuo u karakterističan prodor ka košu. Moglo je da se završi onako kako to inače bude, njegovim poenima nakon što unese u koš sve rivale koji mu se nađu na putu, ali...

Pogledajte kako se Gober snašao:

Trostruki dobitnik priznanja za najboljeg defanzivnog igrača u ligi snažno je "zalepio" loptu koju je Jokić poslao ka košu! Lopta je samo jednom tapnula o parket pre nego što se našla u prvim reduovima tribina, odnosno na mestima pored parketa. Ovu bitku dobio je Francuz, a to nije često bio slučaj u njegovim međusobnim duelima protiv Jokića.

Pamti se situacija od pre nekoliko godina kada je Rudi Gober bio siguran da će uspeti da sačuva Nikolu Jokića, kojem je to bilo vrlo smešno. Ubacio je 47 poena protiv Francuza, pa ga "pecnuo" tokom meča. "Brate, postigao sam 47 poena, kako me imaš?", odgovorio je Jokić nakon što je Gober rekao saigračima da će ga sačuvati. Ovu anegdotu ispričao je Džamal Marej, Jokićev najbolji saigrač i učesnik meča na kojem se situacija dogodila.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track