OTKRIVAMO! Ovo su detalji novog Obradovićevog ugovora: Na stolu je jedna ponuda, ono što trener Partizana želi ODUŠEVIĆE navijače!
Foto: Starsport©

VERNOST

OTKRIVAMO! Ovo su detalji novog Obradovićevog ugovora: Na stolu je jedna ponuda, ono što trener Partizana želi ODUŠEVIĆE navijače!

Košarka -

Željko Obradović ostaje u Partizanu, a kao što je za Kurir potvrdio Ostoja Mijailović, predsednik crno-belih, ugovor je u finalnoj fazi izrade.

Kako saznajemo, najtrofejnijem treneru Evrope ponuđena je saradnja na tri godine, iako je Obradović bio voljan da se obaveže na vernost klubu čak pet godina.

Žoc, Željko Obradović
foto: Starsport©

Ipak, kako Mijailović nema toliko dug mandat, ipak će se na stolu naći trogodišnji ugovor. Doduše, postoji i mogućnost da se ubaci i opcija "plus dve". Tako će popularni Žoc sedeti na klupi Partizana sigurno do leta 2027. godine, što će omogućiti novi period stabilnosti, bar što se tiče stručnog štaba. Nije poznato da li će i sportski direktor Zoran Savić, koji praktično čini tandem sa Obradovićem, takođe dobiti takve uslove.

- Nema šta da se objašnjava, moja najveća želja je da ostanem, ovde sam najsrećniji čovek. Prošao sam mnogo toga, doživeo lepe stvari od Partizana, Huventuda, Reala, preko Treviza, Benetona, Panatinaikosa i Fenerbahčea. Svuda sam radio sa ogromnom željom, imali smo rezultate i publiku, ali ova odanost, to je neverovatno. Samo mogu da zahvaljujem publici na svemu što uvek radi za nas - rekao je nedavno trener kluba iz Humske na temu produženja ugovora, a dodao je i ovo:

- Što se mene tiče, sve ću uraditi da ostanem u Partizanu dokle god budem imao želju da se bavim ovim. Ovde nije sve idealno, ali gde jeste? Svi težimo savršenom, eldoradu. Nisam siguran da to postoji. Živiš kako živiš i boriš se. Nadam se da ćemo svi zajedno da se izborimo s problemima i da nastavimo da se predstavljamo u Evroligi na najbolji način.

Žoc
foto: Starsport©

Sve ovo govori da Obradović ima želju da završi trenersku karijeru u klubu u kom ju je i započeo. On će na kraju još jednog mandata u Partizanu imati 67 godina, u trenerskoj karijeri uradio je sve, jedino mu je preostalo da zaokruži broj titula šampiona Evrope na 10.

Boli glava

Pakleni period do kraja prve faze Evrolige

Partizan se u Evroligi doveo u situaciju da više ništa ne zavisi od njega. Da bi se domogli plej-ina, crno-beli moraju da pobede u obe utakmice do kraja (Alba i Valensija), ali i da računaju na jedan poraz Efesa ili dva poraza Baskonije. Pozitivna okolnost je što Efes gostuje Fenerbahčeu, koji ne sme da se kocka s direktnim plasmanom u plej-of.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track