NE SLAŽEM SE SA KUKOČEM, JOKIĆU NIKO NE MOŽE DA PRIĐE! Oglasio se još jedan Hrvat i objasnio: Svako ima pravo na mišljenje...
Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

sve je rekao

NE SLAŽEM SE SA KUKOČEM, JOKIĆU NIKO NE MOŽE DA PRIĐE! Oglasio se još jedan Hrvat i objasnio: Svako ima pravo na mišljenje...

Košarka -

Izjava Tonija Kukoča u kojoj on ističe kako Nikola Jokić i dalje nije dostigao nivo Dina Rađe i Vlade Divca "zapalila" je javnost.

- Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojim visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je i on dominirao kao centar..Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru - rekao je Kukoč za Sportski žurnal i izazvao brojne burne reakcije.

Nikola Jokić, Denver Nagets, Denver Nagetsi
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Sada se oglasio još jedan Hrvat, Neven Spahija, i dao je svoje viđenje čitave situacije.

- Sport je interesantan upravo zbog ovakvih stvari, jer svako ima svoje mišljenje, a onda iz toga izađu kontroverze nakon kojih krenu brojni neprimereni komentari. Toni Kukoč je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. To je čovek koji je napravio čuda u svojoj karijeri i ima pravo na mišljenje. Nije mi jasno zašto se neko ljuti. Ne želim komentarisati ono što je Toni rekao, ali mogu reći svoje mišljenje - počeo je priču Spahija za Index.hr, pa u dahu nastavio:

- Nikola Jokić je apsolutno najbolji centar koji je iz Evrope došao u NBA. Dvostruki je MVP, MVP je finala, čovek je koji je na svojim leđima doveo klub do titule prvaka, momak čije su brojke abnormalne. Nikola Jokić je dečko koji košarku svaki dan činim boljom. Dakle, neviđen kvalitet. Ne postoji evropski centar koji može i blizu prići onome što je Jokić. Sasvim sam drugačijeg mišljenja od Kukoča, ali ne ljuti me njegovo mišljenje.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Zatim je dodao:

- Jokić je jednako dobar i u Evropi i u Americi. Razlika je ta što, kad igra za reprezentaciju, dođe izmrcvaren od prethodne NBA sezone. Tačno, postoje drugačija pravila koja ometaju Jokića, u prvom redu defenzivno pravilo od tri sekunde prema kojem obrambeni igrači puno više pomažu nego u NBA, gde se više igra jedan na jedan i defenzivno i ofanzivno. Međutim, da Jokić dođe u Evropu igrati osam meseci, opet bi bio MVP - zaključio je Spahija.

Kurir sport / Index.hr / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track