ONI SU HEROJI PARTIZANA! NEOČEKIVANA pomoć za crno-bele u borbi za plej-in!
Foto: @starsport

evroliga

ONI SU HEROJI PARTIZANA! NEOČEKIVANA pomoć za crno-bele u borbi za plej-in!

Košarka -

Košarkaši Partizana su savladali Albu u Berlinu u 33. kolu Evrolige rezultatom 94:83, a ovaj trijumf je održao u životu šanse crno-belih za plasman u plej-in elitnog takmičenja.

Partizan će u poslednjem kolu morati da savlada Valensiju u Beogradu, i da se nada makar jednom porazu Efesa ili duplom neuspehu Baskonije.

Trka za plej-in je bila nikad neizvesnija, a Partizan je imao neočekivanu pomoć od strane jednog kluba, koji im je pobeđivao konkurente jednog po jednog.

Francuski Asvel se nalazi na 15. poziciji Evrolige sa skorom 8-25, a iako je francuski tim odavno izgubio šanse za plasman u doigravanje, pobedili su skoro sve timove koji su "pretili" Partizanu.

Prvo je tim iz Vilerbana bio bolji od Žalgirisa u Lionu rezultatom 93:79, da bi istu sudbinu u Francuskoj doživeli i Armani koji je poražen rezultatom 81:77, kao i Efes (84:80).

Kao šlag na tortu došlo je demoliranje Valensije u "La Fonteti" rezultatom 98:69, što je i definitivno eliminisalo španski klub iz konkurencije za plej-in.

Dakle, porazi od pretposlednje ekipe na tabeli mnogo su koštali pomenute timove, dok je Partizan bio ubedljiv protiv Francuza i kod kuće i u gostima.

Crno-beli ipak i dalje moraju da navijaju za druge, a šanse će držati u svojim rukama ukoliko Efes danas izgubi od Fenerbahčea u gradskom derbiju Istanbula.

Ukoliko sve bude po planu, Asvel bi mogao da bude neočekivani X faktor i pomoć crno-belima.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track