TEO JE REKAO DA OSTAJE I OBRADOVAO NAVIJAČE CRVENE ZVEZDE: Sada je sve na upravi kluba! Vraćaju li se Kalinić, Gudurić i Dobrić?!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

jasna slika

TEO JE REKAO DA OSTAJE I OBRADOVAO NAVIJAČE CRVENE ZVEZDE: Sada je sve na upravi kluba! Vraćaju li se Kalinić, Gudurić i Dobrić?!

Košarka -

Miloš Teodosić jasno i glasno rekao je da nema nameru da se penzioniše na kraju sezone i da je raspoložen da i sledeće godine igra za Crvenu zvezdu.

Miloš Teodosić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

To su bile reči koje su sa oduševljenjem primljene kod navijača crveno-belih. Dobro je poznato koliko Miloš Teodosić znači za Crvenu zvezdu, bez obzira što je 19. marta napunio 37 godina. Njegove asistencije i poeni u ključnim trenucima kada je lomio utakmice tokom sezone pokazatelj su da u njemu ima itekako gladi i energije za novim pobedama i trofejima.

- Volim da igram, uživam dok igram, ovo mi je prva godina u Beogradu. Posle skoro 20 godina i kada dođe kraj sezone sešćemo sa ljudima iz kluba da vidimo kako ćemo dalje - rekao je Miloš Teodosić posle utakmice protiv Olimpijakosa (86:89).

Miloš Teodosić, Džoel Bolomboj
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Crvena zvezda ni ove sezone nije uspela da napravi rezultat u Evroligi kakav su očekivali navijači. Pre početka sezone najavljivao se plasman na fajnal-for, a realnost je bila totalno drugačija. To je zasmetalo i Milošu Teodosiću koji će se sigurno dosta pitati u sklapanju ekipe za narednu sezonu.

- Za mene je razočaravajući rezultat u Evroligi. Mogu da nađem 100 razloga zašto se desilo ovo i zašto smo u situaciji u kojoj smo i igramo nekoliko kola bez nekog rezultatskog značaja. Nije sezona kakvu sam ja očekivao, a verujem i ljudi iz kluba i saigrači. Koliko god je teško, trebalo bi da se koncentrišemo na ovo što nam dolazi, da se spremimo za plej-of Jadranske lige. Na kraju sezone bi trebalo mi igrači i uprava da sednemo i porazgovaramo kako dalje i šta treba da se uradi da se ovo na bi ponovilo.

Nikola Kalinić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Nije tajna da Crvena zvezda ima u planu da vrati Nikolu Kalinića, kojem na kraju sezone ističe ugovor sa Barselonom. Popularni Kalina ne krije da želi da se vrati, a o njegovom povratku i ostanku Miloša Teodosića pohvalno je govorio i prvi čovek kluba Nebojša Čović.

Marko Gudurić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Marko Gudurić, još jedan od reprezentativaca Srbije, želja je navijača i menadžmenta Crvene zvezde. Njegov ugovor sa Fenerbahčeom nije upitan, ali ukoliko bude poželeo da se vrati kući, vrata kluba sa Malog Kalemegdana biće mu širom otvorena.

Ognjen Dobrić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Ognjen Dobrić ima solidnu sezonu u redovima Virtusa, koja je uglavnom bila protkana povredama, koje su ga sprečile da ostavi trag u italijanskom timu. I on je, kao i Kalinić i Teodosić otvoreno rekao da bi se vratio u Crvenu zvezdu. Popularni "Kobra" bio je jedan od ključnih igrača crveno-belih, posebno u odbrani i ove sezone se videlo koliko nedostaje ekipi.

Nikola Đurišić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Prethodnih nedelja dosta glasno se pričalo da bi Crvena zvezda mogla da angažuje tandem iz Mege, 217 centimetara visokog centra Uroša Plavšića (26) i beka Nikolu Đurišića (20, 204). Uz Nikolu Topića koji bi trebalo sledeće sezone da dobije veću minutažu to bi bila lepa osnova srpskih košarkaša za okršaje u Evroligi, regionalnom i domaćem prvenstvu.

Filip Petrušev ima ugovor sa Olimpijakosom, Stefan Jović je u Valensiji. Pitanje je kako će njihovi timovi razmišljati posle okončanja sezone i kakvi su im planovi. Jasno je da bi za obojicu, s obzirom na ono što su prikazivali u Crvenoj zvezdi, bilo mesta, naravno, ako bi izrazili želju da se vrate u Beograd.

Miloš Teodosić, Janis Sferopulos
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Poseban značaj imaće odabir stranih košarkaša, gde je Crvena zvezda prethodnih sezona, a posebno ove žestoko mašila. Čini se da će ovaj put osovina trener i mozak ekipe - Janis Sferopulos i Miloš Teodosić donositi konačne odluke, naravno, sve u dogovoru sa sportskim sektorom i predsednikom Nebojšom Čovićem. A, roster će krojiti svakako i budžet, koji je osnova svega, pa tako i izbora ekipe za narednu sezonu.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track