PRIZNANJA: Vins Karter i Čonsi Bilaps novi članovi Nejsmitove košarkaške Kuće slavnih
Foto: Starsport©

NBA

PRIZNANJA: Vins Karter i Čonsi Bilaps novi članovi Nejsmitove košarkaške Kuće slavnih

Košarka -

Bivše NBA zvezde Vins Karter i Čonsi Bilaps nalaze se među 13 novih članova Nejsmitove košarkaške Kuće slavnih.

Kako je danas objavljeno, među 13 novih članova su i bivše WNBA zvezde Sajmon Ogastus i Mišel Tim i neladašnji košarkaši Džeri Vest, Majkl Kuper, Volter Dejvis i Dik Barnet. U ovoj klasi od trenera primljeni su Čarls Smit, Harli Redin i Bo Brajan, vlasnik Herb Sajmon i sručni konsultant/trener Dag Kolins.

Klasa 2024. biće primljena u Kuću slavnih u avgustu u Springfildu.

Karter je bio najbolji ruki NBA lige 1999. godine igrajući za Toronto i osam puta je učestvovao na ol-staru. On ima najdužu karijeru u NBA ligi, pošto je 22 sezone igrao za Toronto, Bruklin, Dalas, Nju Orleans, Atlantu, Orlando, Sakramento i Finiks. Karijeru je završio sa 25.728 poena, što ga je svrstalo na 21. mesto najboljih strelaca u istoriji lige.

Bilaps je osvojio titulu sa Detroitom 2004. godine i pet puta je bio učesnik ol-stara. Bio je najkorisniji igrač finala te sezone, a sada je trener Portlanda.

Funkcioner Džeri Vest je kao igrač primljen u Kuću slavnih 1980. godine. On je više od 20 godina radio u upravi Los Anđeles Lejkersa i pomogao klubu da osvoji osam šampionskih titula od 1980. do 2002. godine. Takođe, bio je generalni menadžer Memfisa i funkcioner Golden Stejta.

Ogastas je osvojila četiri titule u WNBA sa Minesotom i 13. je u istoriji lige sa 6.005 poena.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track