NEKE STVARI JE DOBRO REĆI SAMO U KAFANI! Paspalj ZAGRMEO zbog Kukočeve izjave o Jokiću: Ulazimo u priču koja NE MOŽE da se ispriča
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

imao šta da kaže

NEKE STVARI JE DOBRO REĆI SAMO U KAFANI! Paspalj ZAGRMEO zbog Kukočeve izjave o Jokiću: Ulazimo u priču koja NE MOŽE da se ispriča

Košarka -

Puno bure podiglo se posle reči Tonija Kukoča koji je istakao kako Nikola Jokić i dalje nije na nivou Vlade Divca i Dina Rađe. Sada se ovim povodom oglasio i legendarni Žarko Paspalj koji je gostujući u podkastu ABA lige izneo svoj stav.

- Neke stvari je dobro reći samo u kafani. Imaš stvari za kafanu i neke druge, što ne znači da je iskreno. Svi smo mi igrali i imamo svoje mišljenje. Smatram da je najpoštenije i najkorektnije, te na kraju najiskrenije, jer živimo u današnjem vremenu. Danas gledamo košarku i ne želim da ulazim u to da li je lošije, bolje, mekše ili tvrdnje. U ovom momentu imamo gospodina Nikola Jokića i Luku Dončića, kao i gomilu igrača s naših prostora. To je najbolje što mi gledamo, što se tiče moderne košarke. Šta sad treba da ulazimo u neku priču koja ne može da se ispriča - rekao je Paspalj, pa dodao:

Nikola Jokić
foto: Harry How / Getty images / Profimedia

- Nama je uvek teško pričati, jer smo konektovani što se tiče košarke, pratimo, gledamo i razumemo nešto bolje od ostalih. I mene ponekad uhvati sećanje na stara vremena. Sad imaš običnog navijača koga interesuje košarka. Gleda Jokića, gleda Dončića, pa mu neko ispriča da ima ono vreme. Postoji neki zapis tog prošlog vremena, da pogleda, pa da da svoje mišljenje.

Podsetimo, Kukoč je o Jokiću istakao sledeće:

- Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojim visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je i on dominirao kao centar..Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru - naveo je Kukoč za Sportski žurnal.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track