SVAKA ČAST SVIMA, ALI NIKOLA JOKIĆ JE ČUDOVIŠTE KAKVOG NEMA U SVETU KOŠARKE: Maestralni Srbin u utakmici sezone ubacio 41 POEN!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

najbolji kad je najvažnije

SVAKA ČAST SVIMA, ALI NIKOLA JOKIĆ JE ČUDOVIŠTE KAKVOG NEMA U SVETU KOŠARKE: Maestralni Srbin u utakmici sezone ubacio 41 POEN!

Košarka -

Čudesna partija Jokića u najvažnijem meču sezone...

Košarkaši Denvera u derbiju Zapadne konferencije savladali su ekipu Minesote 116:107, a apsolutni junak ove izuzetno značajne pobede tima iz Kolorada bio je maestralni srpski košarkaš Nikola Jokić.

Jokić je odigrao meč za pamćenje, a Denver je preuzeo lidersku poziciju na Zapadu!

Po ko zna koji put Srbin je pokazao da je najbolji kada je to najpotrebnije. "Isprašio" je popularne Vukove - utakmicu je završio sa impresivnim dabl-dabl učinkom! Postigao je čak 41 poen i zabeležio 11 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Imao je nestvaran procenat šuta iz igre, čak 80 odsto (16/20), a ubacio je i dve trojke iz isto toliko pokušaja!

Tako je na najbolji mogući način zapušio usta svojim kritičarima i pokazao zašto je apsolutni favorit za prestižnu MVP nagradu na kraju regularnog dela sezone!

Pre starta ovog duela oba tima imala su skor 55-24 i bilo je jasno da će pobednik najverovatnije obezbediti lidersku pozicu na kraju regularnog dela sezone.

Velika borba na terenu vodila se od samog starta. Gosti su pružili sjajan otpor aktuelnom šampionu, posebno u prvom poluvremenu koje su rešili u svoju korist 49:52. Nagetsi su u finišu treće deonice uspeli da naprave preokret 80:83. U odlučujućih 12 minuta viđena je potpuna dominacija domaćeg tima. Denver je ubacio u brzinu, Jokić je se poigravao sa protivničkom odbranom i Nagetsi su uspeli da se odlepe. Na tri minuta pre kraja uspeli su da dođu do dvocifrenog plusa i bilo je jasno da će zabeležiti trijumf na ovom meču.

Pored Jokića, sjajnu partiju pružio je i Džamal Marej koji je meč završio sa 20 postignutih poena, dok je Majkl Porter Junior ubacio 18.

U poraženom timu istakao se Entoni Edvards sa 25 poena.

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track