UNIŠTIO CEDEVITU OLIMPIJU, PA SE PRIJAVIO ZA NBA DRAFT! Najbolji igrač Mege ide u Ameriku - Miško Ražnatović potvrdio lepe vesti
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

smelo

UNIŠTIO CEDEVITU OLIMPIJU, PA SE PRIJAVIO ZA NBA DRAFT! Najbolji igrač Mege ide u Ameriku - Miško Ražnatović potvrdio lepe vesti

Košarka -

Nikola Đurišić će opet probati da se dokaže NBA timovima i da izbori mesto u najjačoj ligi na svetu.

Crvena zvezda ga prati i ne krije da je velika želja za narednu sezonu, ali Nikola Đurišić očigledno želi u NBA! Bek Mege se prošle sezone u poslednji čas povukao sa drafta, a sada je njegov menadžer Miško Ražnatović zvanično objavio da je odlični šuter prijavljen za ovogodišnji draft.

Nikola Đurišić, Mega
foto: KK Mega

Do sada nije bio pominjan u planovima timova za draft, ali pošto je ubacio 31 poen u pobedi Mege nad Cedevita Olimpijom uz tri trojke iz pet pokušaja i indeks korisnosti 38 sada je na listi prijavljenih. Dan ranije se zvanično za draft prijavio i Nikola Topić pa bi Crvena zvezda mogla da ostane bez jednog sadašnjeg igrača i jednog mogućeg pojačanja zbog interesovanja NBA timova.

Đurišić je prošle sezone bio najbolji mladi igrač ABA lige, Nikola Topić je tu nagradu dobio ove sezone i obojica žele da budu izabrana na narednom draftu. Topić se kotira među pet najboljih, a Đurišiću su poslednje partije u ABA očigledno podigle cenu. Od meča sa ekipom Budućnosti u 18. kolu je digao formu pa je ubacio Podgoričanima i Zadru po 17 poena, kao I Krki.

Nikola Đurišić
foto: Mega Mozzart

Onda je Ciboni dao 19, pa Studentskom centu 23. Pošto je imao malo tiši meč sa 14 poena protiv Crvene zvezde Splitu je ubacio 31, Igokei 26, pa Cedevita Olimpiji 31 poen u plejofu. Crvena zvezda ga želi, ali ako mu neko ponudi milionski ugovor u NBA teško će on završiti na Malom Kalemegdanu.

Kurir sport/ Mondo

BONUS VIDEO:

02:56

OSLANJALI SE NA VETERANE: Jokić, Bogdanović, Bjelica i Marjanović otkrili ko im je pomogao na početku NBA karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track