PARTIZAN TRIJUMFALNO KRENUO U ODBRANU TROFEJA U ABA LIGI: Crno-beli UZ DOSTA MUKE slomili otpor Igokee!
Foto: @starsport / Pedja Milosavljevic

plej-of

PARTIZAN TRIJUMFALNO KRENUO U ODBRANU TROFEJA U ABA LIGI: Crno-beli UZ DOSTA MUKE slomili otpor Igokee!

Košarka -

Košarkaši Partizana su savladali Igokeu u prvom meču četvrtfinalne serije ABA lige rezultatom 94:85 ( 27:23, 27:22, 17:16, 23:24 ).

Nije sve bilo idealno za izabranike Željka Obradovića, gosti su bili izuzetno motivisani da pruže dostojan otpor favorizovanom rivalu, a u većini susreta su to i uspevali.

Crno-beli su prvenstveno odličnim šutem za tri poena uspeli da slome rivala, a prednjačio je u tom segmentu Džejlin Smit koji je pogodio četiri dalekometna šuta.

Partizan tokom većeg dela susreta nije uspevao da se odlepi, a igralo se u serijama.

Na poluvreme se otišlo prednošću crno-belih 54:45. Usledio je odgovor gostiju u trećoj deonici, sedam vezanih poena, a Obradović je reagovao tajm-autom. Ipak crno-beli odbijaju nalet i svojom serijom od 10:0 vraćaju kontrolu meča.

Nakon trojke Kevina Pantera Partizan odlazi na najvećih +19 u 34. minutu, a tu je meč praktično prelomljen.

Gosti se ipak nisu predavali, a borili su se do samog kraja i naterali domaće košarkaše da maksimalno ozbiljno odigraju do poslednjeg zvižduka.

Najefikasniji u Partizanu bio je Kevin Panter sa 18 poena, 16 je dodao Ledej, dok su dvocifreni bili još i smit sa 12 poena i Naneli i Smailagić sa 11 odnosno 10.

Kod gostiju 21 poen Nakića, 17 je dodao Karmajkl, a 11 Filipović.

Revanš se igra u nedelju od 18.00 u Laktašima, a Partizan ima priliku da pobedom obezbedi prolaz u polufinale gde će ga čekati bolji iz duela Budućnost - Zadar (1:0 za ekipu iz Podgorice).

Tok meča:

Kraj utakmice!

Četvrta četvrtina:

40. minut - Bošković pogađa iz reketa 94:83. fauliran je Kondić koji postiže oba penala 94:85. Kraj utakmice!

39. minut - Trojka zeka Ledeja 94:81.

38. minut - Precizan Smailagić, odgovara Karmajkl. 91:81

37. minut - Novi poeni za Gorana Filipovića. Potom i ukradena lopta i trojka Filipovića. Njegova serija 7:0. Reaguje Obradović minutom odmora, ne želi ništa da prepusti slučaju 88:78. Karmajkl faulira Pantera i šalje ga na liniju penala. Nekarakteristično za njega, promašuje prvo, ali pogađa drugo 89:78.

36. minut - Novi poeni Džekija Karmajkla na obruču 86:71. Aleksa Avramović je fauliran na šutu za tri poena ide na liniju slobodnih bacanja, promašuje prvo, pogađa drugo i treće 88:71. Filipović postiže dvojku na drugoj strani 88:73

35. minut - Faul u napadu za Partizan, a onda i novi poeni Karmajkla, četvrti u nizu 84:69. Fauliran je na drugoj strani Zek Ledej koji je imao dva slobodna bacanja, a pogodio je oba. 86:69

34. minut - Odmah i nova trojka Pantera 84:65. Tajm-aut Igokea! Poeni za Džekija Karmajkla, on je novi dvocifreni u gostujućem sastavu 84:67.

33. minut - Milovanović faulira Pantera, a kapiten Partizana ima dva slobodna bacanja jer je Igokea već u bonusu. Pogađa Panter oba puta. 79:65. Poeni Smailagića koji se razigrao 81:65.

32. minut - Ponjitka zakucava uz faul Nakića, a postiže i dodatno slobodno bacanje. Opet odgovara Nakić i postiže svoj 21. poen na meču. 74:65. Trojka Zeka Ledeja 77:65. Partizan je postigao 11 trojki iz 17 pokušaja, odličan procenat.

31. minut - Prvi napad u poslednjoj deonici za Partizan. naneli promašuje poludistancu. Nakić lako poentira i smanjuje razliku na jednocifrenu. 71:63

Treća četvrtina:

30. minut - Smailagić postiže poene, Kondić odgovara trojkom, pa onda i poeni Ledeja iz reketa. Kondić sa zvukom sirene postiže dvojku što je izazvalo veliki bes kod Željkam Obradovića. Kraj treće četvrtine 71:61!

29. minut - Bošković spušta loptu na tablu preko Ledeja 67:56.

28. minut - Jošilo prekida crne minute svog tima, poentira uz faul, promašuje dodatno slobodno bacanje 67:54.

27. minut - dobra odbrana Smailagića, potom i njegovi laki poeni u kontri 64:52. Tajm-aut Vlada Jovanović. Serija Partizana 10-0. Pritisli su odbranu domaći, a Panter postiže još jednu trojku za crno-bele 67:52.

26. minut - Loš napad Partizana, lopta se od noge Kabokla odbila u aut.

25. minut - Dobra odbrana crno-belih i laki poeni iz kontre za Nanelija. 59:52. Još jedna trojka za Partizan, Panter! 62:52

24. minut - Mnogo sreće je imao Partizan, tri ofanzivna skoka za Igokeu u jednom napadu, ali na kraju nisu materijalizovali napad.

23. minut - Nova troka za Džejlina Smita, četvrta 57:52.

22. minut - Imao je Partizan tri napada, ali nije iskoristio ni jedan. Nervozan početak crno-belih. Kažnjava Jošilo na drugoj strani, odmah zatim i ukradena lopta i novi poeni za Nakića. 54:52. Reaguje Željko Obradović tajm-autom.

21. minut - Prvi napad u nastavku za ekipu iz Laktaša, trojku postiže Jeremić 54:48.

Poluvreme u Areni!

1 / 5 Foto: @starsport / Pedja Milosavljevic

Druga četvrtina:

20. minut - Poeni za Džekija Karmajkla koji je uz Nakića najbolji pojedinac kod gostiju 52:43. Tajm-aut Željko Obradović. Želi Partizan poene na kraju ove deonice. kaboklo lagano rešava sitaciju protiv nižeg igrača. 54:43. Nakić poentira uz zvuk sirene 54:45. Kraj druge četvrtine.

19. minut - Trojka Nanelija, raspucali su se crno-beli 50:41. Postiže poene iz reketa i Bruno kaboklo, ima ih sedam. Prva dvocifrena razlika na meču 52:41.

18. minut - Filipović postiže poene za goste. Lepo ga je uposlio Karmajkl 45:38. Svoje prve poene postiže Alen Smailagić. Odgovara ekspresno Jeremić 47:41.

17. minut - Karmajkl promašuje, a onda i faul nad Nanelijem u skoku. Nova trojka Džejlina Smita, deveti poen za plejmejkera crno-belih 45:36!

16. minut - Milovanović uzvraća trojkom 40:36. Zakucavanje Kabokla 42:36.

15. minut - Dobra odbrana Partizana, Naneli trči kontru, faulira ga Kondić. Nova trojka za Partizan, Kaboklo precizan. 38:33. Odmah potom i blokada Brazilca, pa poeni Pantera u kontri 40:33. Tajm-aut Vlada Jovanović.

14. minut - nova trojka preporođenog Džejlina Smita. Odgovara Filipović 33:33.

13. minut - Dobar odgovor crno-belih iz minuta odmora, Džejlin Smit postiže trojku 30:29! Serija tima iz Laktaša pre ove trojke iznosila je 8:0.

12. minut - Trojka za Igokeu, Mihajlo Bošković precizan 27:26. Loš napad Partizana, a onda i trojka Nakića. 27:29. Tajm-aut Željko Obradović!

KK Partizan
foto: @starsport / Pedja Milosavljevic

11. minut - Prvi napad u drugoj deonici za goste. Nakić u prodoru, a Panter pravi već svoju drugu ličnu grešku. Odbranio se Partizan ipak, Jošilo je promašio.

Prva četvrtina:

10. minut - Trojka Džejmsa Nanelija, odgovara Jošilo dvojkom uz zvuk sirene 27:23. Kraj prve deonice.

9. minut - Kevin Panter je fauliran i ide na liniju penala. kapiten Partizan precizan oba puta. 20:19. Odlična odbrana Smita, krade loptu, a poentira Koprivica 22:19. Mario Nakić odgovara svojim desetim poenom 22:21.

Koprivica je fauliran i ide na liniju penala. Centar crno-belih stoprocentan 24:21

8. minut - mario Nakić pogađa šut sa poludistance. On je najraspoloženiji akter meča sa osam poena. Ledej odgovara 18:17. Bošković postiže lak koš. 18:19.

7. minut - Novi poeni za Maria Nakića, utrčao je u leđa i lako poentirao na obruču 16:15.

6. minut - Faul Zeka Ledeja, Karmajkl ide na liniju penala. Precizan je oba puta krilni centar gostiju, koji već stiže do šest poena 12:11. Na drugoj strani Zek Ledej postiže poene. Brz odgovor Nakića 14:13. Frenk Kaminski je postigao svoje nove poene, fauliran je, a imaće dodatno slobodno bacanje. Prvi TV tajm-aut 16:13.

5. minut - Naneli postiže nove poene za Partizan. Amerikanac je fauliran i ima dodatno slobodno bacanje koje pogađa 12:9.

4. minut - Ledej zakucava, Jeremić odgovara trojkom na drugoj strani 9:9.

3. minut - Ponjitka zakucava iz odličnog utrčavanja, odgovara na drugoj strani Karmajkl 7:6

2. minut - Nakić postiže prve poene za goste na meču, a odmah potom i Karmajkl zakucava iz ukradene lopte 5:4.

1. minut - Počela je utakmica u Beogradskoj areni! Aleksa Avramović postiže prve poene za crno-bele 2:0. odmah zatim i trojka Frenka Kaminskog 5:0.

Pre meča:

Košarki Partizana dočekuju Igokeu u Beogradskoj areni u okviru prvog meča četvrtfinalne serije ABA lige, a utakmica počinje u 18.30 časova.

Pokušaće izabranici Željka Obradovića da odbrane titulu osvojenu prethodne sezone, a prva prepreka biće im tim koji je uspeo na ovom istom terenu da ih šokira u regularnom delu sezone 91:89.

Partizan će nastupiti u specijalno dizajniranim dresovima.

Crno-beli su se surovo osvetili u Laktašima gde su slavili 98:52, a sigurno je da će biti veliki favoriti u predstojećoj seriji.

Nakon što je Partizan izgubio sve šanse da se plasira u doigravanje u Evroligi, fokus je u potpunosti prebačen na ABA ligu, tako da se očekuje da "Parni valjak" bude motivisan i koncentrisan od samog starta.

KK Partizan, Partizan, Željko Obradović
foto: Starsport

Trener šampiona regionalne lige Željko Obradović potvrdio je da će pristup biti maksimalan.

- Imali smo nekoliko dana da pripremimo seriju protiv Igokee i to je ono najbitnije, da razmišljamo samo o njima, znamo kako izgleda plej-of, da motivacija svih timova i igrača je na drugom nivou i da podignemo našu, protiv tima koji nas je iznenadio, pobedili su nas u Beogradu, to znači da moramo da pristupimo ozbiljno - rekao je Obradović u uvodu utakmice.

Trener tima iz Laktaša Vlada Jovanović je svestan izazova koji je pred njegovim igračima.

Prva utakmica plej-ofa u Beogradu protiv Partizana, tima koji igra u Evroligi. Ne treba trošiti reči oko njihovog rostera i stručnog štaba. Oni su protiv svakog protivnika favoriti, tako i protiv nas. Mi imamo velikih problema sa našim timom, praktično ne znam ni u kom sastavu ćemo izaći. Nemamo mogućnost da nešto više pričamo o samoj utakmici. Pokušaćemo da izvučemo maksimum i budemo zadovoljni prikazanim na terenu - rekao je Jovanović

Vlada Jovanović
foto: Starsport Srdjan Stevanovic

Što se zdravstvenog biltena u crno-belom sastavu tiče, ovaj meč će propustiti Pi Džej Doužer koji se još uvek nije oporavio od povrede, a šansu će dobiti Džejlin Smit, koji je protiv Valensije u poslednjem duelu Evrolige dokazao da može da iskoristi sve minute koje dobije.

Četvrtfinalna serija se igra na dve dobijene utakmice, a pobednik će u polufinalu na megdan boljem iz duela između Budućnosti i Zadra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track