KO JE STRAHINJA JOKIĆ - OPAKI SOMBORAC KOJI AMERIMA UTERUJE STRAH U KOSTI: Nikolu gađao noževima i umalo završio u zatvoru!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

najstariji brat

KO JE STRAHINJA JOKIĆ - OPAKI SOMBORAC KOJI AMERIMA UTERUJE STRAH U KOSTI: Nikolu gađao noževima i umalo završio u zatvoru!

Košarka -

Najbolji košarkaš na planeti Nikola Jokić izgradio je imidž zvezde koja ne voli da bude u centru pažnje, sklanja se od svetala reflektora i ustupa mesto drugima kad god to može. Veličanstven uspeh, novac i slava nisu ga nimalo promenili - Nikola je verovatno jedna od najskromnijih zvezda svetskog sporta koja svojim ponašanjem na terenu i van njega daje najbolji mogući primer.

Nažalost, to se ne može reći za njegovu "nestašnu" stariju braću, Strahinju i Nemanju, koja svojim ponašanjem neretko dovedu asa Denvera u izuzetno neprijatnu situaciju.

Nikola Jokić, Strahinja Jokić
foto: Starsport©

Zbog brojnih ispada koje su pravili, postali su poznati širom Amerike.

Nakon drugog meča plej-of serije između Denvera i Lejkersa u žižu javnosti dospeo je Jokićev najstariji brat Strahinja, koji je tokom meča pesnicom udario u bradu jednog navijača na tribinama.

Tako je bacio ogromnu senku na sjajnu partiju Nikole Jokića, koji je blistao u epskom preokretu svog tima. Nažalost, umesto o Jokićevom čudesnom tripl-dalu, posle meča se pričalo o skandaloznom ispadu njegovog brata.

Ko je Strahinja Jokić?

Stariji brat Nikole Jokića rođen je 1982. godine i takođe se bavio košarkom. Igrao je za nekoliko različitih timova u Srbiji, međutim, zbog problema sa povredama rano je završio karijeru. Visok je čak 213 centimetara, telo mu je prekriveno brojnim tetovažama, pa samom pojavom privlači ogromnu pažnju gde god se pojavi.

Strahinja Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Jokićev menadžer Miško Ražnatović jednom prilikom je otkrio da se Strahinja mnogo žrtvovao za Nikolinu karijeru.

"Posebno priznanje pripada njegovom bratu Strahinji, koji je ceo svoj život podredio Nikolinom uspehu, koji mu nije dozvolio da poklekne kada je bilo najteže, koji ga je bodrio, gajio i oblikovao na tom trnovitom i teškom putu ka vrhu", rekao je Ražnatović.

Kada se Nikola pridružio Nagetsima 2015. godine, Strahinja se preselio sa njim u Denver. Želeo je da bude uz brata, čuva mu leđa i pruži neophodnu podršku.

Strahinja Jokić
foto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Zbog svega što je uradio za njega, Nikola mu je neizmerno zahvalan i često u svojim intervjuima ističe da su njegova braća itekako zaslužna za uspeh koji je napravio u karijeri.

Nažalost, Strahinja je imao i neke neslavne momente zbog kojih je više puta bio u epicentru medija.

Krajem 2019. godine našao se u žiži skandala, pošto je uhapšen jer je fizički nasrnuo na devojku u svom stanu. Mediji su tada pisali da je nakon žustre rasprave žena htela da napusti stan, ali joj on nije dozvolio. Kada je izašla na terasu kako bi pozvala pomoć, Strahinja ju je navodno zgrabio za vrat i počeo da davi. Navodno joj je pretio da će je ugušiti. Pokušala je da pozove policiju, ali joj je oduzeo telefon. Na kraju je preko računara poslala poruku jednom poznaniku, koji je odmah obavestio policiju i Strahinja je uhapšen. Strahinja je bio optužen za napad drugog stepena i na kraju se izjasnio krivim po dve tačke i dobio je odloženu kaznu, odnosno neće se suočiti ni sa kakvom kaznom sve dok poštuje pravila nenadzirane uslovne kazne. Rok koji mu je sud tada dao je 3. februar 2022, posle kojeg je postupak protiv njega odbačen.

Jokićeva braća, Strahinja Jokić, Nemanja Jokić, Nikola Jokić
foto: Pritnscreen/Instagram

Jednom prilikom Nikola je izjavio da je Strahinja jedina osoba koje se plaši u životu, a jasno je i zašto...

Njegov brat Nemanja ispričao je jednu šokantnu priču iz detinjstva, otrkio je kako je Strahinja maltretirao Nikolu.

Navodno, bacao mu je noževe oko glave , a to mu je bila kazna jer nije hteo da se popne na jedno drvo kada su bili na pikniku.

Neretko je pravio ispade i na tribinama. Uživo prati gotovo svaki Nikolin meč, uvek je najglasniji i spreman je da uleti na teren i obračuna se sa svakim ko se zameri njegovom najmlađem bratu.

Strahinja Jokić, Nemanja Jokić
foto: Printscreen Twitter

Tako je hteo da bije pola ekipe Vašingtona, pretio je Markusu Morisu i Devinu Bukeru, prozivao holivudsku zvezdu Džeka Nikolsona, a sada je pod istragom zbog nokauta na tribinama.

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track