VREME NIJE ISTEKLO! KECMAAAN... IDE TROJKAAA Dan kada je Srbin ZALEDIO ZAGREB: Na 0.6 sekundi pre kraja uzeo loptu i NAPRAVIO ČUDO
Foto: Printskrin

ovo se ne zaboravlja

VREME NIJE ISTEKLO! KECMAAAN... IDE TROJKAAA Dan kada je Srbin ZALEDIO ZAGREB: Na 0.6 sekundi pre kraja uzeo loptu i NAPRAVIO ČUDO

Košarka -

Na današnji dan 2010. godine Dušan Kecman je pogodio trojku sa svoje polovine za titulu Jadranske lige

"Vreme nije isteklo... Kecman... Ideeee... Ide trojkaaa... Partizan je pobedio... Neverovatno... Šta se ovo desilo, kakva je ovo utakmica? Ovo je bila utakmica za šest infarkta".

U jednoj od najneverovatnijih košarkaških utakmica u istoriji ovog sporta, Partizan je osvojio titulu prvaka regionalne lige u Zagrebu pobedom nad Cibonom 75:74.

Poene odluke postigao je Dušan Kecman, koji je ubacio trojku sa svoje polovine u trenutku kada je na semaforu stajalo 0.6 sekundi do kraja.

Bila je to četvrta uzastopna titula najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba u regionalnoj ligi.

Posle regularnog dela meča bilo je 60:60, pa su rivali ušli u produžetak. Lorens Roberts je osam sekundi pre kraja promašio oba slobodna bacanja, a Bojan Bogdanović je trojkom iz ćoška šest stotinki pre kraja pogodio za 74:72 i veliko slavlje u zagrebačkoj "Areni".

I dok su "Cibosi" slavili, Kecman je uzeo loptu i sa svoje polovine terena pogodio trojku za slavlje.

Kecman je munjevito izvedenu loptu prosledio u koš, što je i američki ESPN izabrao u 10 najneverovatnijih završnica sportskih događaja.

- Pa taj snimak je obišao ceo svet. Kada smo se vratili iz Zagreba ljudi su me presretali na ulici, čestitali, trubili iz kola kada bi me ugledali. Euforija je bila ogromna - ispričao je Kecman jednom prilikom.

Čak je i na oproštajnoj utakmici uspeo da uradi gotovo isto, da pogodi sa svoje polovine protivnički koš i izazove pravi delirijum u hali.

- Zaista sam zadovoljan karijerom, niakda nisam razmišljao šta sam još mogao da postignem. Ostavio sam neki pečat u ovom sportu i jednog dana ću deci da pričam o tome.

A ima o čemu i da se priča. Pored brojnih evropskih klubova za koje je nastupao, pored te zagrebačke trojke, Kecman može da se pohvali i titulom prvaka Evrope sa Panatinaikosom. Više nego dovoljno!

TRAUME

Trener Efesa, 44-godišnji hrvatski košarkaški stručnjak Tomislav Mijatović, nedavno je priznao da zbog Kecmana i dan danas ima traume.

"Znaš kako, svako ima neke traume iz detinjstva, imam i ja jednu. Zove se Dule Kecman. I danas kad, nelagodno, vraćam film imaj jedan ‘dilit“ faktor u svojoj glavi po pitanju te utakmice. Bolno iskustvo, bolno, vrlo bolno. Pričam sa smeškom, ali nije mi baš do smeška", kaže trener koji je tog 25. aprila 2010. godine bio asistent treneru Cibone Velimiru Perasoviću.

00:34

Grobari traže novi ugovor za Obradovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track