SPEKTAKULARNA UTAKMICA - SRPSKI ZET I BRADONJA RASTUŽILI DONČIĆA! Dalas se vratio posle MINUS 31, Klipersi ipak napravili BREJK!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

PLEJ-OF

SPEKTAKULARNA UTAKMICA - SRPSKI ZET I BRADONJA RASTUŽILI DONČIĆA! Dalas se vratio posle MINUS 31, Klipersi ipak napravili BREJK!

Košarka -

Tim iz LA napravio je brejk u Teksasu i tako izjednačio na 2:2 u seriji...

Košarkaši Los Anđeles Klipersa u spektaularnom meču savladali su ekipu Dalasa (116:111) u "Amerikan Erlajns centru" u Teksasu i tako vratili prednost domaćeg terena u ovoj izuzetno uzbldljivoj plej-of seriji.

Klipersi su odigrali spektakularno prvo poluvreme. Na krilima srpskog zeta Pola Džordža i raspoloženog Džejmsa Hardena gosti su krajem druge četvrtine stigli do velikih +31 (55:24) i delovalo je da će zabeležiti ubedljivu pobedu na ovom meču. Dalas je u tim momentima delovao potpuno razbijeno. Dončića i ekipu nije služio šut, a Klipersi su "sipali" sa svih strana, bili su nezaustavljivi.

Tada je Kajri Irving rešio da preuzme stvar u svoje ruke. Amerikanac se razgoropadio, za devet minuta postigao je 22 poena i sredinom treće deonice Dalas je prišao na -7 (71:78).

Igra Klipersa se potpuno raspala, domaćin se razigrao i sve je mirisalo na veliki preokret i pobedu Mavsa. Na kraju treće deonice Klipersi su imali samo +4 (78:82). Uspeli su gosti da vrate dvocifrenu razliku na startu poslednjeg perioda igre, ali samo na kratko. Irving je ponovo dodao gas, razigrao se Derik Džons, koji je u finišu ubacio dve trojke i Dalas je ponovo bio u igri (100:100).

Međutim, tada na scenu stupa popularni "Brada" - Džejms Harden. Vezao je četiri poena i vratio prednost svom timu. Dalas uspeva da napravi mini-seriju i prvi put posle prve deonice povede 105:104, ali samo na kratko. Pol Džordž pogađa trojku i ponovo vraća vođstvo svom timu. Tačku na ovaj meč stavio je sjajni Harden koji je u samom finišu bio siguran sa linije penala.

Harden i Džordž bili su najefikasniji u svom timu, postigli su po 33 poena na ovom meču. Harden je imao i sjajne procente šuta 12/17 (4/5 za tri poena). Odlično je šutirao i srpski zet, ubacio je sedam trojki iz deset pokušaja.

Kod Dalasa je najefikasniji bio Kajri Irving sa 40 poena. Luka Dončić je imao očajne procente šuta na ovom meču (10/24 iz igre, 1/9 za tri poena), ali je uspeo da zabeleži tripl-dabl. Slovenac je uz 29 poena imao 10 skokova i 10 asistencija.

Naredni meč igra se u Los Anđelesu.

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja