AMERI, DA LI VAS JE BAR MALO BLAM ŠTO STE POMISLILI DA JE BOLJI OD JOKIĆA?! Lažni MVP ne prestaje da se BRUKA: Opet mu drugi krivi
Foto: ELSA / Getty images / Profimedia

sramna izjava

AMERI, DA LI VAS JE BAR MALO BLAM ŠTO STE POMISLILI DA JE BOLJI OD JOKIĆA?! Lažni MVP ne prestaje da se BRUKA: Opet mu drugi krivi

Košarka -

Ovako se ne ponaša pravi lider i MVP, ali svi dobro znamo da Embid nije pravi...

Umesto da kao lider i najbolji igrač ekipe preuzme odgovornost za loše rezultate, centar Filadelfije Džoel Embid ponovo je krivicu svalio na druge.

Prošle godine za ranu eliminaciju u plej-ofu krivio je saigrače, a sada je odgovornost za poraz od Njujorka prebacio, verovali ili ne, na svoje navijače.

Džoel Embid
foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

Filadelfija se nalazi pred eliminacijom već u prvoj rundi plej-ofa. Njujork Niksi su u nedlju savladali Seventisikserse rezultatom 97:92 i tako poveli sa 3:1 u četvrtfinalnoj seriji Istoka. Sada će pred svojim navijačima imati sjajnu priliku da završe posao i plasiraju se u polufinale.

Džoel Embid je svojim ponašanjem na terenu i van njega još jednom pokazao da je najgori gubitnik ikada.

Kamerunac je na skandalozan način lečio je svoje frustracije.

Posle sramnog poteza na trećem meču, kada je namerno povukao za Robinsona za obe noge i tako mu povredio zglob, sramni Ebid je ponovo dospeo u žižu zbog nesprotskog ponašanja na terenu.

Sada su isplivala dva nova snimka na kojima se vidi kako novopečeni reprezentativac Amerike u trenucima nemoći namerno udara i gazi svoje rivale. Prvo je laktom namerno udario najboljeg igrača Njujorka Džejlena Bransona, koji je na ovom meču postigao čak 47 poena, a onda je nakon jedne gužve u reketu "slučajno" nagazio po nozi Džoša Harta koji je ležao na parketu.

Gostujuće navijače zgrozilo je njegovo ponašanje, pa su usledile žestoke prozivke za tribina Naime, nakon utakmice u Filadelfiji navijači Niksa pevali su "j*** Embida", što je žestoko iznerviralo Kamerunca, koji je zbog toga osuo paljbu po svojim pristalicama.

"Razočaravajuće! Volim naše navijače, ne prozivam ih, ali ovo jeste razočaravajuće. Jasno je da Niksi imaju mnogo navijača i da jesu blizu, ali nikada ovako nešto nisam video, a ovde sam deset godina. Na neki način sam p**izdeo, pogotovo jer se Filadelfija smatra sportskim gradom. Uvek su uz nas, mislim da ovako nešto ne bi trebalo da se dešava. Nije OK", poručio je Embid.

Podsetimo, kukao je, kukao, kukao i nakon najprljavije kampanje u istoriji NBA lige iskukao prošle godine MVP nagradu, iako je po svemu prikazanom Nikola Jokić da i treći put zaredom dobije prestižno priznanje. Da laskava titula nije otišla u prave ruke, jasno se videlo kasnije u plej-of seriji - dok je Nikola dominirao na terenu i ispisivao istoriju NBA lige, njihov voljeni MVP nije znao gde udara.

Međutim, ni tada on nije bio kriv za neuspeh, već njegovi saigrači.

"Ne možete da pobedite sami. Ne mogu da pobedim sam. Ja i Džejms jednostavno ne možemo da pobedimo sami. Zato se košarka igra 5 na 5", rekao je tada Kamerunac.

Tada saigrači, sada sudije, pa navijače... Uvek je neko drugi krivac.

Isninski lider i MVP lige nikada ne bi izjavio ovako nešto, ali dobro... Svima je već odavno jasno da Embid nije pravi.

Inače, Embid je na četvrtoj utakmici ubacio 27 poena, ali je ponovo bio neprimetan kada se rezultat lomio. Uz sve to imao je i očajne procente šuta - 7/19 iz igre (1/6 za tri poena), a čak 12 poena ubacio je sa linije za slobodna bacanja (12/14).

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track