KO OSTAJE U PARTIZANU? Imaju li grobari razloga za strah: Osmorici košarkaša ističu ugovori, a sve zavisi od jedne stvari
Foto: Starsport

Turbulentno leto

KO OSTAJE U PARTIZANU? Imaju li grobari razloga za strah: Osmorici košarkaša ističu ugovori, a sve zavisi od jedne stvari

Košarka -

Željko Obradović je produžio ugovor sa Partizanom na još dve godine, i to je vest koju su navijači ovog kluba sa velikim nestrpljenjem čekali.

Iako sezona još nije završena, i Partizanu predstoji borba za dva trofeja (ABA i Superliga Srbije), već se spekuliše ko bi mogao da dođe, ali i ko odlazi na kraju sezone.

I dok se po društvenim mrežama mogu naći prve spekulacije o pojačanjima, poput povratka Vanje Marinkovića, ono što je sigurno jeste da na kraju sezone sedmorici košarkaša ističu ugovorim a još jedan ima opciju odlaska.

Sedmorka kojoj ističu ugovori su Džejlen Smit, Alen Smailagić, Džejms Naneli, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski. Mateuš Ponitka ima 1+1 ugovor, pa će tek po završetku sezone biti jasno da li će opcija "+1" biti aktivirana.

Ugovor sa klubom do narednog leta imaju Zek Ledej, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Kevin Panter, Ognjen Jaramaz i Bruno Kaboklo. Što, opet, ne znači da će sigurno i ostati, ali se za sve pita klub.

Navijači imaju svoje želje kada je u pitanju produženje ugovora. Svakako i klub ih ima, kao i sami igrači. Ali, sve će zavisiti pre svega od pitanja, da li će Partizan i naredne sezone biti član Evrolige. Ako tim Željka Obradovića odbrani titulu u ABA ligi, onda će sigurno igrati Evroligu. Ukoliko se to ne desi, onda će uslediti drama. Jasno je da se sistem takmičenja neće menjati i da će Pariz, koji je osvojio Evrokup, ući u elitni rang. Ostaje pitanje umesto koga će Pariz u elitno takmičenje.

U Partizanu se nadaju da će dobiti, ako ne "A" licencu, koja donosi i vlasništvo, onda bar "B" licencu koja garantuje učešće u najmanje tri sezone, ali ne donosi i vlasnički udeo u ligi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track