DETALJI ODLUČUJU U OVAKVIM UTAKMICAMA! Žakelj optimista pred Partizan: Znamo odakle preti najveća opasnost,ali i koje su im mane!
Foto: Starsport

ABA LIGA

DETALJI ODLUČUJU U OVAKVIM UTAKMICAMA! Žakelj optimista pred Partizan: Znamo odakle preti najveća opasnost,ali i koje su im mane!

Košarka -

Košarkaši Partizana dočekuju Budućnost u prvoj utakmici polufinala plej -ofa ABA lige.

Trener podgoričke ekipe Andrej Žakelj istakao je da njegov tim mora da obrati posebnu pažnju na napad Partizana.

"Imali smo dosta vremena da se spremimo, ali igrači žele što pre da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou. Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle preti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane", rekao je Žakelj.

Budućnost, Partizan, ABA liga
foto: Budućnost / Filip Roganović

Smatra da su u prethodna dva poraza u regularnom delu sezone prevagnule sitnice.

"Ali, i oni se spremaju - očekujem osvežen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore i pripreme. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu... Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu. Prva utakmica u Beogradu protiv njih - tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu poslednju. Analizirali smo poslednji meč, videli smo gde smo grešili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo. Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola", rekao je Žakelj.

Utakmica se igra u utorak, od 18.30 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track