PARTIZAN IDE KA ODBRANI TROFEJA: Crno-beli uz MNOGO OSCILACIJA slomili Budućnost i poveli 1-0 u seriji!
Foto: star sport

aba liga polufinale

PARTIZAN IDE KA ODBRANI TROFEJA: Crno-beli uz MNOGO OSCILACIJA slomili Budućnost i poveli 1-0 u seriji!

Košarka -

PARTIZAN - BUDUĆNOST 78:67 (27:16, 14:13, 18:18, 19:20)

1 / 6 Foto: Starsport

Košarkaši Partizana su savladali Budućnost u Areni rezultatom 78:67 i tako poveli 1-0 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Dobro su crno-beli otvorili utakmicu, raspoloženi su bili Ledej i Kaminski na čijim krilima su crno-beli brzo došli do +7.

Budućnost je brzo odgovorila, ali njihov priključak je bio kratkog daha. Nastavio je Ledej da pogađa van linije 6,75, a na prvi odmor se otišlo prednošću Partizana od 27:16.

Frenk Kaminski je dominirao u reketu, Ledej u šutu, priključio im se i Smit koji je nastavio sa fantastičnom igrom u poslednje vreme, a na poluvreme se otišlo dvocifrenom razlikom za crno-bele.

Treća četvrtina donela je dominaciju Parttizana, prednost je rasla iz minuta u minut sve do najvećih +18.

Nisu se ipak predavali uporni Podgoričani, Makundu je pravio dosta problema u odbrani Partizana, dok je Ferel pogađao izvan linije 6,75.

Partizan je umalo dozvolio da od gotovog napravi veresiju. Trojkom Ferela i zakucavanjem Makundua Budućnost je na minut pred kraj utakmice stigla na -4.

Panter je preuzeo odgovornost, šutnuo je sa poludistance, promašio, ali je Kaminski uhvatio ofanzivni skok. Ovo je dalo još jednu priliku Panteru, koji je fauliran pri šutu za tri, a pogodio je sva tri slobodna bacanja. Ovo je crno-belima obezbedilo miran finiš, ušlo su u penal završnicu, a na kraju po viđenom zaslužena pobeda Partizana.

Najefikasniji u Partizanu bio je Ledej sa 15 poena( pet trojki), 13 je dodao Kaminski, dok su Avramović i Panter postigli po 11 poena. Makundu je kod Budućnosti bio najbolji za 14 poena uz 12 skokova, dok je Ferel dodao 13 poena, a Kamenjaš 12.

Revanš meč će se odigrati 07. maja u Podgorici.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

40. minut - Panter je fauliran na šutu za tri poena. Stoprocentan kapiten Partizana. 72:65. Ferel promašuje trojku, Makundu postiže poene iz ofanzivnog skoka. 72:67. Fauliran je Aleksa Avramović koji je precizan oba puta. 74:67. Tajm-aut Žakelj. Fauliran je Panter. Pogađa oba slobodna bacanja. 76:67. Pogađa Panter poludistancu. 78:67 KRAJ MEČA.

39. minut - Monstruozno zakucavanje Makundua u kontri, tajm-aut Željko Obradović. 69:62. Koraci Zeka Ledeja, crno-beli su ušli u neočekivan problem. Trojka Jogija Ferela. 69:65.

38. minut - Trojka Jogija Ferela. 69:60

36. minut - Zakucavanje Kamenjaša. 67:57. Avramović neometano na ziceru postiže nove poene. Tajm-aut Žakelj. 69:57

35. minut - Duga dvojka Ferela. 64:55. Nova trojka Ledeja, njegova peta. 67:55

34. minut - Fauliran je Ponitka. Polovičan je Poljak. Tehničku grešku je dobio Jogi Ferel, tako da je Ponitka šutnuo još jedan penal koji je pogodio. 64:51. Mekinli Rajt odgovara poenima iz prodora 64:53.

32. minut - Trojka Ledeja, raspoložen Zek u šutu. 62:49. Zakucava Makundu na drugoj strani. 62:51

31. minut - Prve čarke na terenu, Makundu i Ledej su bili u klinču, krilni centar crno-belih se uhvatio za rame. Arbitri su ostali nemi, a sviran je faul Naneliju na drugoj strani. Nakon toga je odlučeno da se pogleda snimak. Ništa od svega. Makundu je fauliran i imao je dva slobodna bacanja. Pogodio je oba. 59:49

Treća četvrtina:

30. minut - Fauliran je Pol, ide na liniju penala. Promašuje prvo, pogađa drugo. Budućnost posle dugo vremena na dvocifrenom zaostatku. 56:47. Trojka Nanelija uz zvuk sirene za kraj treće deonice, Naneli je bio procizan. 59:47

28.minut - Fauliran je Kaminski koji je imao dva slobodna bacanja. Promašio je oba. Brendon Pol poentira za dva. 56:44. Ukradena lopta Budućnosti, laki poeni iz kontre i tajm-aut Željko Obradović. Imao je šta da kaže svojim košarkašima trener Partizana. 56:46

27. minut - Slavković poentira iz kontre. 56:42

26. minut - Fauliran je Frenk Kaminski, poeni se priznaju jer je Tanasković dirao loptu na obruču. Biće i dodatno slobodno bacanje. Pre svega, arbitri će pregledati ovu sitaciju. Precizan je Kaminski, važili su poeni. Tanasković je fauliran i ide na liniju penala, polovično je precizan. Smit pogađa za dva. 56:40

25. minut - Trojka Nikole Tanaskovića. Odgovara Panter za dva na drugoj strani. 52:37. Postiže Kamenjaš poene uz faul Nanelija. Centar Budućnosti promašuje dodatno bacanje. 52:39

24. minut - Svoje prve poene na meču postiže Kevin Panter. Radio je kapiten Partizana sve ostalo na meču, ali se tek sad upisao u strelce. 50:32. Fauliran je Kamenjaš, koji je precizan oba puta sa linije penala. 50:34

23. minut - Fauliran je Slavković, ide na liniju penala, pogađa prvo, promačuje drugo. 46:32. Novi poeni Smita iz reketa, divno se snašao. 48:32

22. minut - Marvin Džons precizan sa poludistance. Odgovara Smailagić trojkom 46:31

21.minut - Prvi poeni u trećoj četvrtini delo su Džejlina Smita. 43:29

Druga četvrtina:

20. minut - Fantastičan prodor Pantera i zakucavanje Kabokla. Mekinli Rajt pogađa sa zvukom sirene. 41:29. POLUVREME

19. minut - Naneli poentira iz kontre. Sjajno trčanje Partizana. 37:27. Smailagić pogađa dugu dvojku. 39:27

18. minut - Alen Smailagić se najbolje snašao pod košem Budućnosti i poentira uz faul. Tajm-aut Žakelj. 34:25. Pogađa Alen dodatno bacanje. 35:25. Makundu je fauliran i ide na liniju penala. Precizan oba puta. 35:27

17. minut - Megi pogađa trojku, novi tajm-aut Partizan. 29:23 Smit precizan za tri, Kamenjaš odgovara zicerom. 32:25

Nakon pet minuta druge četvrtine rezultat je 2:4 u ovom periodu. Loša igra na obe strane, bez koncentracije. Tajm-aut Željko Obradović

15. minut - Avramović iz kontre prekida neugodnu seriju. 29:20

14. minut - Makundu postiže lake poene iz reketa. 27:20

13. minut - Partizan se muči u napadu, Ledej je dva puta promašio posle ofanzivnog skoka, a onda i izašao iz igre, gde ga menja Kaboklo.

12. minut - Zakucava Makundu, loša rotacija odbrane Partizana. 27:18

Prva četvrtina:

10. minut - Troojka Zeka Ledeja, tajm-aut Žakelj. 22:14. Kamenjaš je promašio zicer, Kaminski je dirao tablu, tako da su priznati poeni. 22:16. Aleksa Avramović postiže trojku 25:16. Faul Makundua, Avramović ima dva slobodna bacanja. Pogodio je oba. 27:16. Kraj prve četvrtine!

9. minut - Novi poeni Kaminskog, ovaj put uz faul Pola, imao je Frenk i dodatno slobodno bacanje koje je pogodio. 19:14

8. minut - Ledej pogađa za tri i prekida neugodnu seriju. Odgovara Kamenjaš iz reketa. 14:14. Kaminski nastavlja da dominira, osmi poen centra Partizana. 16:14

7. minut - Zakucava Tanasković za prvo vođstvo gostiju! 11:12.

6. minut - Pogaša Jogi Ferel teđak šut sa zvukom sirene. 11:10.

5. minut - Petar Popović pogaša uz faul. Bek Budućnosti je precizan sa linije penala. 9:8 Nastavlja Kaminski dominaciju u reketu. 11:8

4. minut - Trojka Jogija Ferela. 7:5. Kaminski odgovara iz reketa 9:5.

3. minut - Zakucavanje Kaminskog, odličan start Partizana 7:2.

2. minut - Prelepi poeni Nanelija, šut iz okreta sa poludistance. 5:2

1. minut - Prvi napad za Partizan! Ledej postiže trojku 3:0. Andrija Slavković odgovara poenima iz reketa. 3:2

Pre meča:

Juče smenjeni trener fudbalskog kluba Partizan Igor Duljaj došao je da bodri crno-bele u Areni! Dobio je ovacije Grobara.

Igor Duljaj
foto: Kurir Sport/Predrag Gajić
00:21

Grobari skandiraju Duljaju u Areni

Košarkaši Partizana dočekuju Budućnost u prvom meču polufinalne serije ABA lige.

Utakmica počinje u 18.30 časova u Beogradskoj areni, a ovo će biti prvi od potencijalna tri duela.

Polufinalna serija se igra na dve dobijene utakmice, Partizan je domaćin u prvoj, drugi meč se igra u Podgorici, dok bi se potencijalna majstorica ponovo igrala u Beogradu.

Crno-beli su ove sezone dva puta savladali Budućnost, a posednji duel ova dva tima odigrao se u Morači, gde su izabranici Željka Obradovića pobedom 89:83 osigurali drugo mesto i prednost domaćeg terena .

Ipak, ovo ne znači da će crno-beli imati lak posao, naprotiv, tim iz Podgorice je odlična ekipa i najveći izazov do sad za šampiona ABA lige.

Željko Obradović pred Budućnost:

- Igramo polufinalnu seriju protiv Budućnosti sa velikim respektom prema samoj ekipi. Imaju veliki kvalitet. Ono što bih želeo da naglasim ovom prilikom je da iako su nam veliki rivali, dolaze nam i veliki prijatelji. Takođe bih želeo da zamolim navijače Partizana da ih na fer i sportski način dočekaju, da sve protekne u dobroj atmosferi. Mislim da je to ono što je potrebno ABA ligi, a pre svega, svima nama koji smo iz Partizana. Želeo bih da svima pokažemo gostoprimstvo koje možemo da pružimo prema svakom protivniku i da se svako dobro oseća koda dođe u našu Arenu, i na kraju krajeva da se isključivo priča samo o košarci - rekao je Željko Obradović.

Andrej Žakelj pred Partizan:

- Imali smo dosta vremena da se spremimo, ali igrači žele što pre da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou. Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle preti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane. Ali, i oni se spremaju - očekujem osvežen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore i pripreme. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu... Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu. Prva utakmica u Beogradu protiv njih - tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu poslednju. Analizirali smo poslednji meč, videli smo gde smo grešili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo. Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola - rekao je Andrej Žakelj.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track