ŽELJKO OBRADOVIĆ NAKON TRIJUMFA PROTIV BUDUĆNOSTI: Trener crno-belih ZADOVOLJAN, objasnio i status Koprivice i Jaramaza!
Foto: Starsport

ABA LIGa

ŽELJKO OBRADOVIĆ NAKON TRIJUMFA PROTIV BUDUĆNOSTI: Trener crno-belih ZADOVOLJAN, objasnio i status Koprivice i Jaramaza!

Košarka -

Košarkaši Partizana su savladali Budućnost u Areni rezultatom 78:67 i tako poveli 1-0 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Bilo je dosta oscilacija u igri crno-belih, ali je njihov trener Željko Obradović zadovoljan prikazanim.

- Upravo je suština da je 1-0 i da smo pobedili. Mnogo dobrih detalja, pre svega odbrana. Problem je evidentan da su dali 18 poena iz naših izgubljenih lopti i njihov ofanzivni skok. Čestitke igračima na pobedi i hvala svima koji su došli da nas bodre i daju podršku timu u ovim danima kada se svi spremaju za produženi odmor - rekao je Obradović.

Druga četvrtina nije bila preterano efikasna, a ni Ognjen Jaramaz nije sa timom već neko vreme.

- 14-13 je bilo u drugoj četvrtini, kako god se dobije, važno je da se dobije. Igrači su igrali dobru odbranu, u tom periodu smo imali brzoplete odluke i to je razlog. Ali svakako sam zadovoljan, osim poslednje deonice, a što se tiče Jaramaza ima povredu noge i ne trenira sa timom.

Ognjen Jaramaz, Partizan, Mornar
foto: @starsport

Dodao je Obradović da je Partizan zaslužio ovu pobedu uprkos neizvesnoj završnici.

- Bio je trenutak kada su prišli na četiri razlike, ali bilo je i situacija gde smo imali dobre šuteve, a lopta je izašla iz obruča. Tu se ne može zameriti igračima, ali smo se vratili na rezultat koji je na kraju realan. Oko 38 minuta smo bili u vođstvu, tako da smo prilično kontrolisali utakmicu. Naravno ovo je serija, treba zaboraviti i pripremiti se za utakmicu u Podgorici - rekao je Obradović.

Otkrio je zašto na utakmici nije bio prisutan Balša Koprivica.

Balša Koprivica
foto: Starsport©

- Napravili smo plan koji će odgovarati igračima. U plej-ofu su kraći, ali intenzivniji treninzi. Tu je sve podređeno brzini. Balša nije bio u timu, bio je predviđen da startuje, ali je dobio udarac na treningu i ima hematom, pa zbog toga nije bio u timu. Takve stvari se dešavaju, procenili smo uz pomoć doktora da je bolje da odmori i da ga spremimo za narednu utakmicu - zaključio je Obradović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track