LUDNICA - UBACIO 7 POENA U POSLEDNJIH 25 SEKUNDI I IZBORIO PRODUŽETAK: Fila se vratila iz mrtvih! Njujork izgubio dobijen meč!
Foto: Printscreen

kakva završnica

LUDNICA - UBACIO 7 POENA U POSLEDNJIH 25 SEKUNDI I IZBORIO PRODUŽETAK: Fila se vratila iz mrtvih! Njujork izgubio dobijen meč!

Košarka -

Nestvaran povratak Filadelfije...

Košarkaši Filadelfije na nestvaran način uspeli su da savladaju na gostovanju Njujork Nikse (112:106) i smanje zaostatak u seriji na 3:2.

Njujork je na 26 sekundi delilo od trijumfa i plasmana u polufinale Istočne konferencije NBA lige, međutim, Filadelfija je na spektakularan način uspela da se vrati iz mrtvih, izbori produžetak i kasnije stigne do važnog trijumfa.

Apsolutni junak pobede bio je Tajris Maksi koji je odigrao meč karijere.

Na nešto manje od pola minuta pre kraja utakmice Nikci su vodili 96:90, a onda je na scenu stupio fenomenalni Maksi, koji je postigao sedam poena i doneo produžetak svom timu. Na 25 sekundi pre kraja postigao je trojku uz faul, iskoristio dodatno bacanje i smanjio na 96:94. Na drugoj strani Džoš Hart je bio polovičan sa linije penala, pa je Fila imala poslednji napad na -3 (97:94). Maksi je uzeo loptu, postigao novu trojku sa velike udaljenosti i doneo svom timu produžetak.

Njujork u nastavku nije uspeo da se oporavi od šoka koji je doživeo. Filadelfija je kontrolisala igru u produžetku i na kraju zasluženo slavila.

Junak Maksi utakmicu je završio sa 46 postignutih poena (17/30 šut iz igre), pet skokova i devet asistencija. Dobru partiju prikazao je i Džoel Embid, koji je meč završio sa tripl-dabl učinkom - 19 poena (7/19 iz igre), 16 skokova i 10 asistencija.

Na drugoj strani ponovo je blistao Branson, koji je postigao 40 poena na ovom meču.

Njujork će za dva dana imati još jednu priliku da pred svojim navijačima završi posao u ovoj seriji.

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track