OVO SU RODITELJI NIKOLE JOKIĆA: I dok sin zarađuje milione, majka Nikolina radila u zdravstvu, a otac Branislav u poljoprivredi
Foto: Nemanja Nikolić

PONOSNI NA SINA

OVO SU RODITELJI NIKOLE JOKIĆA: I dok sin zarađuje milione, majka Nikolina radila u zdravstvu, a otac Branislav u poljoprivredi

Košarka -

Sin najbolji na svetu u onome što radi, a ponosni roditelji skormni, vredni i uspešni...

Ovo je priča o Nikoli Jokiću, ali iz ugla odrastanja i uloge koju su u celoj priči imali njegovi roditelji majka Nikolina i otac Branislav.

Za početak - Sombor.

- Naš stan je bio vrlo mali. Imali smo dve sobe, kuhinju i kupatilo. Tu su živeli moji mama, tata, ja, dva brata i baka. Bila je puna kuća. Često su dolazili i rođaci, koje mi u Srbiji takođe zovemo braća. Kuća je uvek bila puna ljudi, a mi smo se stalno zezali - opisao je jednom prilikom za američke medije kako je odrastao u rodnom gradu.

Nikola Jokić, hipodrom, Sombor, Branislav Jokić
foto: Nemanja Nikolić

Majka Nikolina radila je kao medicinska sestra, otac Branislav kao inženjer poljoprivrede, a budući da je bio veliki fan košarke "zarazio" je i sinove.

Nikola se u svemu ugledao na trinaest godina starijeg Strahinju i jedanaest godina starijeg Nemanju.

- Ja sam pomalo od obojice, jedan je talentovan, a drugi jak. Stalno smo igrali košarku, čak smo imali koš u stanu. Komšije koje su živele ispod neprekidno su dolazile da se žale našim roditeljima kako smo glasni - iskreno je priznao momak koji će godinama kasnije postati najbolji na svetu i to u tri navrata.

Nikola Jokić
foto: Printscreen

- Kad sam počeo da igram, bio sam jako debeo, a nisam bio naročito visok. Igrao sam centra, a u isto vreme i plejmejkera. Driblao sam po čitavom terenu, bila je to samo zabava. Ali, kad sam napunio 16 godina, osetio sam da zaista mogu nešto. Tada sam iz Sombora prešao u Novi Sad.

Nikola Jokić je 2015. godine stigao u Denver, a sve ostalo je istorija. Osim roditelja i braće, najveća podrška mu je supruga Natalija Maćešić, koju je upoznao još pre nego što se otisnuo u svet.

Venčali su se 2020. godine, a ćerka Ognjena već je navikla da zajedno sa tatom svaki uspeh proslavi na terenu.

Nikola Jokić, Ognjena Jokić, Natalija Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kurir sport / Hello magazin

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track