SEĆATE LI SE DEBIJA NIKOLA JOKIĆA U NBA? Ovako je sve počelo! Srbin u senci velikih zvezda, a tu je i ljubimac "grobara"!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

tako je krenulo

SEĆATE LI SE DEBIJA NIKOLA JOKIĆA U NBA? Ovako je sve počelo! Srbin u senci velikih zvezda, a tu je i ljubimac "grobara"!

Košarka -

Srpski košarkaš Nikola Jokić treći put u četiri godine osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača u NBA ligi.

Kada je on u pitanju i najmanji detalji privlače pažnju, a tako je bilo i sada kada se pojavio video sa Nikolinog debija u Letnjoj ligi prilikom dolaska iz Evrope.

Po prikazanoj igri može se slobodno reći da je već tada pokazivao naznake da bi mogao da napravi nešto veliko, ali verovatno niko nije ni pomišljao da bi mogao da dohvati trenutne visine.

Jokić je ostvario svoj nezvanični NBA debi još u julu 2015. u letnjoj ligi u Las Vegasu pred praznim tribinama i bez prevelike buke. Za većinu NBA navijača, momak iz Sombora je bio u drugom planu, a slično su razmišljali i u Koloradu pošto je Srbin bio u senci novajlije plejmejkera Emanuela Mudijea, kao i rezervista poput Garija Harisa, Erika Grina i Žofrija Lovernja.

Nikola Jokić
foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP / Profimedia

Jokić je u 5 utakmica na Letnjoj ligi prosečno postizao samo 8 poena, 6 skokova i 1.5 asistencija, brojke koje nisu odskakale od ostalih, ali nema sumnje da se već tada pravio prostor za ono što je usledilo.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track